1. ledna 2015

Cancún (2) - pití, ženy, zpěv

Navštívit mexické letovisko Cancún je asi nejlepší během naší zimy, kdy tam ještě nejsou pekelná vedra, ale příjemné teploty do 30 °C. My jsme tam s chotí byli právě v lednu před dvěma roky a díky nečekaně výhodné nabídce jedné německé cestovní kanceláře jsme poprvé zažili pobyt all inclusive.

To mimo jiné obnášelo možnost popíjet ze širokého sortimentu míchaných alkoholických nápojů. Na plakátu je 12 druhů, ani nechápu, jak si barmani mohli pamatovat jejich složení, ale nikdy nezaváhali, všechny ingredience v patřičných množstvích během chvilky smísili, ať už bylo přání jakékoliv. My jsme se většinou drželi 3 druhů - Sex on the beach (ta svůdná představa!), Miami Vice (k stejnojmennému seriálu složil hudbu náš slavný emigrant Jan Hammer) a Banana monkey (opice vědí, které banány dobře chutnají).



V hotelu bylo plno Rusů a ti jsou trénovaní a hodně vydrží, mezi nimi však byla i jedna starší paní, která už po poledni měla viditelně dost, a vždy jsme si říkali, jak to dělá, že nespadne do bazénu, kolem kterého se do restaurace muselo jít.




K luxusním letoviskům patří i krásné ženy.




Museli jsme se pousmát, když jsme na stránce Super.cz narazili na fotografie Zuzany Bělohorcové (anebo Dominiky Mesárošové, kdo se v těch prsaticích má vyznat?), jak se nakrucuje pod sprchou a za ní je vidět výstavní 5* hotel Riu.
Fotografie totiž byly pořízeny od našeho 3* hotelu (a nižší kategorie v Cancúnu ani nejsou) a volba pozadí měla jen zvýšit dojem.



Mexičani mají vřelý vztah k hudbě, k ní patří plno bubínků, chrastítek, pestré oblečení, sombrera a pěkné Mexičanky. Párkrát nám zahráli u bazénu.


Carlos Santana nepřijel a Salma Hayek asi někde natáčela.

Když máme Nový rok, slušel by se i novoroční přípitek. S nostalgií vzpomínám na mexické drinky. Ale což, my máme zase svoje, např. na vánočních stáncích na nám. Svobody v Brně byl hitem turbomošt - horký mošt se slivovicí, Jägermeisterem i jinými druhy alkoholu.




Tak na zdraví a při všech velkých plánech a předsevzetích stůjte nohama pevně na zemi.

55 komentářů:

  1. Turbomošt mě dostal . Ale na vídeňské adventní punče nemá! Jinak takový dobrý míchaný drink na plaži bych brala všema deseti. Zvlášť když je venku tak hnusná lezavina jak dneska

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem viděl nadpis "CANCÚN", tak ho má mysl přetransformovala na "CANCÚL", což je rampouch (střechýl).
    Což by se dalo použít jako led do mixed drinks.Míchné nápoje jsou zrádné.
    Z dob mládí si pamatuji šviháka v jeteli (fernet se zelenou), to ten turbomošt bude lepší.
    Krásný vstup do eMeMIksVé roku.

    OdpovědětVymazat
  3. Vtipný text, k tomu pěkné obrázky, zase jsem se dostala někam, kde jsem ještě nebyla. Pěkná písnička, takové mexické můžu, jistě to byl větší zážitek naživo. Turbomošt mne zaujal, určitě by stálo za to vyzkoušet, já totiž samotnou slivovici nemusím. Miloši, přeji do nového roku splnění Tvých přání.

    OdpovědětVymazat
  4. Tobě Miloši také šťastný vstup do roku 2015 a splnění dalších cestovatelských snů. Tento zimní výlet do tepla musel být příjemný - ležení na pláži se skleničkou něčeho dobrého bych si nechala taky líbit. K tomu nějaký muzikant v sombreru... No, nemusel být to být zrovna Santana, ten se asi hraním u hotelových bazénů nezdržuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy Miloši, ty "krásné ženy" mě dostaly! Jen si tak říkám, která je krásnější? Ta tyčka, nebo ta boubelka?
    Přeji ti v tomto roce jen to nej..., a pokud ti vyjde čas i na blog, přeji i nadále tak úžasné články, jako máš doposud!

    OdpovědětVymazat
  6. Pekelná vedra není nic pro mě, já radši ten "cancúl", jak píše Pavel. Ovšem na prima letní fotky jsem se ráda podívala a krásnými ženami, mořem a výstavními hotely pokochala.
    Krásný a úspěšný rok 2015, přeji!

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Punč a grog je taky prima, hodně je teď v té vlezlé zimě aplikujeme A ve Vídni navíc ještě mají Sacher dort a Mozartovy koule, a to nemá chybu.[2]: Šviháka v jeteli neznám, jen spojení švihák lázeňský, ovšem jeho zájem spíš než na pití se zaměřuje na návštěvnice lázní.
    V Ostravě, v hospodě u jednoho zavřeného dolu, kde je menší muzeum, mají na nápojovém lístku vlajku. Je to zvláštní nápoj (myslím, že) ze 3 druhů, které se kupodivu vzhledem k odlišné hustotě nepromísí a vytváří pásy několik barev - zelené, hnědé a čiré.
    To je taky síla, pro opravdové havíře.[3]: Protože jsme byli v centru města autem, vyzkoušel jsem jen samotný horký mošt a i ten měl v té zimě něco do sebe.
    U bazénu hráli jen akusticky, ale líbilo se mně to taky.[4]: Kdybychom se tak během zimy mohli odstěhovat do teplých krajů, jak to dělají stěhovaví ptáci, to by bylo fajn.
    Škoda, že je Santana tak slavný, díval jsem se, zda nevisí někde plakát jeho koncertu, u bazénu nic :) a ve městě bohužel také ne. Kdyby však zavítal do ČR, hned bych se pídil po lístcích.[5]: Která? Taky váhám
    Byla to matka s dcerou. Pokud platí rčení "Jaká matka, taká Katka", pro případné nápadníky té dívčiny by to mohlo být varováním.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Byl tu teď na koncertě Lennyho Kravitze jako speciální, nečekaný host.

    OdpovědětVymazat
  9. Joj, Mexiko, tam bych jel zas. V našem hotelu také podávali koktejly a prima byl i kokosový ořech dolitý (a dolévaný) rumem, ale my jsme raději holdovali tequile (bez soli, tu ať si líže dobytek a gringos).[2]: Já ten koktejl znám pod názvem cikán v trávě. A v dobách mládí a malin nezralých jsme občas konzumovali trikolóru (griotka, raketa, vodka) a rudé kladivo (hořčák s rumem).

    OdpovědětVymazat
  10. Inu, všichni jsou už v Mexiku! Přiznávám, že nemám rád all inclusive režim a když se jím nějaký zájezd vysloveně prsí, vylučuji ho z výběru . Možná proto, že mě na alkoholické míchané nápoje moc neužije. Uvidíme. Mexiko zatím nemám na seznamu cestovatelských cílů.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak já se ráda podívám na obrázky z různých krajů, přečtu si poznatky druhých a pustím pak fantazii na špacír. Co by, kdyby. Ale to bych na to musela mít : léta, peníze, figuru, příjemného společníka (jako býval muž za mladších let, když jsme ještě jezdili na rekreace třeba do Jugoslávie). Ani bych nemusela mít ty drinky, jen hudbu, vodu, sluníčko, procházky po okolí...

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: Rampouchy mně připomněly historku jednoho herce, který jednou vzpomínal, jak se v chudých časech živil tím, že je v třeskutých zimách na horském hotelu v Jeseníkách srážel tyčí, aby samovolně někomu nespadly na hlavu :)[8]: Já bych ten koncert bral raději v obráceném gardu - Santana jako hlavní s hostem Kravitz.[9]: Ten kokos tvořil jen nádobu, ne?
    Trikolora asi bude něco jako ta hornická vlajka, co si vybavuji v [6]:/2, jen se mně zdálo, že v ní nebyla červená griotka, ale nějaký likér zlatavé (až hnědé) barvy.[10]: Sám jsem byl překvapený, kolik blogerů o Mexiku psalo, opravdu moc pěkně a informačně bohatým způsobem Jago, ale zmínily je např. také blogerky Fantaghira, Nickii, johhanis tam byla dlouhodobě s přítelem, který tam byl pracovně, a vedla blog Můj mexický svět (teď se mu už však nevěnuje).
    Já jsem naopak měl Mexiko ve výhledu asi 3 roky, ne však kvůli jídlu a pití, ale pro jeho památky. Zatím jsem se k nim nedostal, po článcích Jaga mně to totiž už připadá skoro zbytečné.[11]: Samozřejmě drinky nejsou důležité, beru to jen jako místní zvláštnost, ale hodily se k Silvestru/Novému roku.
    Země bývalé Jugoslávie bych chtěl také poznat trochu více, např. v Srbsku jsem nikdy nebyl. Pobřeží Jadranu, Plitvická jezera a národní park Paklenica jsou tak nádherným koutem přírody, že se vůbec nedivím, že se tam natáčely filmy o Vinnetouovi.

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek a ty fotky mě příjemně naladily, dlouho už toužím, prožít Silvestr v teplíčku na pláží obklopena dobrým pitím dobrou společností, jen nevím jestli zrovna v Mexiku, nikdo z mých známých tam zatím nebyl, volí jiné destinace a tak nevím jak to v tuto dobu tam vypadá...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak a mám dobrú náladu.
    Tá mamka je pekná, ale bola by krajšia, keby sa začala starať o dvoch psov NO... Tí by jej krásne vytvarovali pas aj boky. Vlastná skúsenosť. Najlepší fittnes tréneri.V mojom prípade dve trenérky a dvaja trenéri.
    Mexico ma láka, ale nie do takých stredísk. keby som sa nebála, šla by som skôr do vnútrozemia, len tak medzi obyčajnú chudinu.Lákajú ma viac ich tance ako ich pamiatky, aj keď tie sú ... no nedosiahnuteľný sen. Nemôžem mať a zažiť predsa všetko.Uskromním sa, uprednostním ten tanec. Všetko dobre,Miloš, ešte lepšie drinky a ešte zaujímavejšie cesty. Idem na ne s Tebou ... teda aspoň virtuálne.Teším sa.

    OdpovědětVymazat
  15. Cancun, krása prostě.
    Doufám, že se mi tenhle cestovatelskej sen též splní

    OdpovědětVymazat
  16. Drinky vypadaly už svým složením lákavě a sympaticky!
    A krásné prostředí, ach, ta modř.
    Však my se taky dočkáme těch letních dní...a pro začátek to může jistit ten brněnský Turbomošt, vypadá taky moc dobře!
    (zkus taky ten Petropauláček, na zahřátí a uvolnění bezvadný, jen bacha, vážně rychle leze do hlavy, takže - dva, tři panáky a dost.   )
    Hezký víkend a dobrý rozjezd do nového roku!

    OdpovědětVymazat
  17. To máš velkou pravdu bohužel, podvodníci jsou na každém kroku.Tak budu doufat, že mi budou chodit seriozní nabídky

    OdpovědětVymazat
  18. o.O. já chci být teď někde na pláži, chci aby bylo 30° a chci popíjet koktejly! to zní úplně pohádkově!

    OdpovědětVymazat
  19. [13]:Velký znalec koupacích destinací nejsem, ale zatímco třeba v Řecku se po písku bez obuvi nedalo jít, protože to připomínalo průchod po žhavých uhlících, písek na mexických plážích pro své zvláštní složení (i barvou se liší, je bílý) vůbec nepálí.  Na konci prosince jsme byli ještě v Thajsku a v tu dobu tam bylo podobně jako v Mexiku - teplo, ale ne nesnesitelné horko.[14]: Jsi odvážná, teď se o Mexiku (podobně jako o Indii) dost mluví v souvislosti s velkou kriminalitou a někde ve vnitrozemí by ses klidně mohla "ztratit".
    Ale tanec mají v krvi, asi ne náhodou jsou latinskoamerické tance samostatnou disciplínou profesionálních tanečníků.[15]: Všiml jsem si, že ho máš ve svých Top 20. A zaslouženě.[16]: Logo Sex on the beach jsem poprvé viděl v Thajsku a tehdy jsem o nápoji ještě nic nevěděl, myslel jsem, že chystají nějakou produkci jako v go-go barech a skutečnost mě dost zklamala [17]: Nejdřív si zjisti, co všechno (třeba jaké katalogy) už mají za sebou, kde se o nich psalo, ..., a mělas jistotu, že nejde např. o lidi, kteří shánějí "herečky" do filmů pro dospělé.[18]: Slunce na obloze, teplo, koktejly, svůdná těla, hudba, tanec, Slunce v duši. Jj. zasnili jsme se :)

    OdpovědětVymazat
  20. Malá perlička (a také důvod k přípitku):
    Dnešní devátý návštěvník (návštěvnice) počet návštěv na čítači Toplistu zaokrouhlil(a) na 50000. Blog otevřel(a) v noci, v 1:47, a protože ve výpisu je vidět adresa končící na .sk, je ze Slovenska.
    Velký dík a samozřejmě díky všem, kteří na blog zavítáte.

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Miloši gratuluji, 50000 to je nádherné číslo a máš ho zaslouženě, krásné články, zajímavé informace a fotky, že vždy zatoužím tam být a ještě něco krásného tam s někým prožít...

    OdpovědětVymazat
  22. téda! pěkné fotešky, nejlepší jsou ty dvě šťabajzny
    a turbomošt je jen třešinka na dortu

    OdpovědětVymazat
  23. Venku zima, mokro a tady takovéhle provokace. Miloši, zasloužil bys záušáka!

    OdpovědětVymazat
  24. Nemiestny komentár-otázka: Ako to dopadlo s "Montezumas Rache"? Žiadne následky, žiadne problémy?
    (Zlovestná poznámka-spomienka na margo: Ja som sa zrejme na základe "Pomsty Márie Terézie" - ak taká vôbec existuje! -  oženil, napíšem o tom niekekdy varovnú esej pre ďalšie pokolenia, nakoľko sa jedná o veľmi nebezpečnú záležitosť!)

    OdpovědětVymazat
  25. Ešte kým nie je moc neskoro: Všetkým čitateľom a komentátorom šťastlivý, hlavne ale úspešný 2015!

    OdpovědětVymazat
  26. [21]: Díky, pro mě je zase zajímavým objevem tvůj blog, přečetl jsem několik erotických děl (např. od Wilda, H. Millera a Bukowského), ale poutavostí příběhů se s nimi můžeš směle měřit.[22]: Třešinka na dortu - pěkné přirovnání, asi by stálo za to zkusit mošt míchat s griotkou.[23]: Však je to jen vzpomínka na minulost, možná o tom budu někdy vyprávět vnoučatům, budou-li nějaká.[24]: Montezumova pomsta (= cestovatelský průjem) nás naštěstí nepostihla, ale manželku před lety v Hurghadě trápila její egyptská podoba - faraonova kletba.
    Mexiko mně přišlo v tomto směru bezproblémové, Cancún není zas tak daleko od Floridy a na tu si nikdo nestěžuje.
    Jsem zvědavý, jak vyložíš okolnosti své svatby :)[25]: Kingu, díky, přeji ti neutuchající spisovatelskou a kreslířskou inspiraci a hodně zdraví, nechť nám Jeho Veličenstvo žije věčně.

    OdpovědětVymazat
  27. Zuzana umí pózovat, se musí nechat. Udělá neocenitelnou reklamu Riu i sobě. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Turbomošt som teda v Brne koštovala. Vône to moc nepobralo, ale odhodlala som sa uchlipnúť a bol kupodivu chutný Ale verím, že na tie Cancúnské drinky to nemá :)

    OdpovědětVymazat
  29. Tvůj článek mě báječně a dalo by se říci i letně navnadil. Díky němu jsem se podívala na místo, kam se s největší pravděpodobností nedostanu. Zmínka o koktejlech mi připomněla to, že jsem si k Novému roku letos připíjela čajem.
    Ted' už bych mohla i něco jiného, takže zvedám pomyslnou číš a přeji Tobě a také Tvým čtenářům vše nejlepší do Nového roku - snad není 5. ledna ještě pozdě.

    OdpovědětVymazat
  30. Tak to musela být nádherná dovolená...:). Dýchá z toho krásné teplo a hlavně pohoda. A díky za připomenutí - tuhle věc od Santany mám moc ráda a už dlouho jsem ji neviděla a hlavně J. Hammer - na jeho muziku a nádherné klipy moc ráda vzpomínám..:)

    OdpovědětVymazat
  31. Tam je krásně :) Ale já moc rekreačně dovolenková nejsem, raději si zajdu někam po památkách. Ale jeden, dva dny se někde takto "vyvalit" by bylo fajn :)
    Jej, vidíš, nejvyšší čas, abych začala promlouvat svému příteli do duše, že bychom letos někam měli jet

    OdpovědětVymazat
  32. Je to báječný pocit se v těchto nevlídných zimních dnech přenést  na pláž do zářícího slunce k šumícímu moři. Gratuluji ti k zasloužené padesátce návštěv. Ty nuly porostou dále už samy.
    Tvůj článek jsem se zájmem prostudovala a moc se mi líbil. (Jako vždy)

    OdpovědětVymazat
  33. Krásné fotky. Tam by se mi taky líbilo. Vše nejlepší v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  34. [1]: mě taky "turbomošt" docela rozveselil - nakonec jsem si jej dal bez ALKOHOLU :)

    OdpovědětVymazat
  35. Tyhle prosluněné a drinky prošpikované obrázky jsou, vzhledem k počasí, co tu panuje, jako balzám na duši. Nebo jako těžká provokace. Asi si půjdu dát čaj rumem .

    OdpovědětVymazat
  36. [27]: V hlavně sobě, hotel je vedlejší efekt.[28]: Myslím taky, že drinky z Cancúnu jsou o chlup lepší :)[29]: Pokud to byl čaj s rumem, nemá to chybu.
    K tomu "pozdě" - v práci jsem si po Novém roku po téměř 14 dnech dovolené vyzvedl papírové pozdravy k Vánocům, a to i od těch, na které jsem zapomněl, a teď už je opravdu pozdě jim přát veselé Vánoce a na ty letošní zase moc brzo [30]: Když jsem hledal na YouTube videa s Janem Hammerem, úplně jsem užasl, s kým vším na jednom pódiu hrál, např. s Ericem Claptonem, Jimmy Pagem, Jeffem Beckem, myslím, že i s Philem Collinsem. My o něm víme hlavně to, že složil hudbu k filmu Šíleně smutná princezna.

    OdpovědětVymazat
  37. [31]:Teď je nejlepší čas na přítele zapůsobit, v lednu málokdo někam jede, proto je řada zájezdů s výraznou slevou a studenti přitom mají díky zkouškovému období relativně "volno", pokud ovšem nemají na krku ještě 5 zkoušek.[32]: Bylo by to pěkně tam trávit každou zimu a vrátit se až v březnu - na konec lyžování v zahraničí, ale ještě na to mít (čas a peníze) :)[33]: Díky, Amelie, také ti, Jeníčkovi a celé rodině přeji vše nejlepší a pohodu.[34]: Já jsem ho měl kvůli autu taky bez alkoholu a opravdu mně chutnal, mošt vůbec mám rád a horký jsem ho pil poprvé a v té zimě zahřál jako grog.[35]: Provokace   Byl to jen nahodilý nápad, jak v článku udat ten nápojový lístek

    OdpovědětVymazat
  38. Yukatan, touha mnohých snílků a dobrodruhů, mně podobných, snících nereálně o místech zániku starých kultur. Byl-li jste na dohled a co by kamenem dohodil, věřím a budu se těšit spolu s vámi Miloši, že jste navštívil a šlapal, ne jen po luxusním bulváru Kukulkan ale i Chichén Itcá, a další tajemná místa tam, byla cílem tak daleké cesty?

    OdpovědětVymazat
  39. [38]: Ještě 4 "pokračování" by Mexiko mohlo mít - Chichén Itzá, středověké město Tulum, jedna krápníková jeskyně, kde se dokonce mohlo koupat v jezírku a Isla Mujeres (Ostrov žen). Jen nevím, kdy překonám lenost a dám to dohromady, zatím jen přeskakuji mezi tématy a přinutit se je dost těžké.

    OdpovědětVymazat
  40. [39]: Ty jsi byl v Mexiku 4 x, nebo jen máš tolik zážitků a fotek...

    OdpovědětVymazat
  41. Píše mně to zase normálně, já si myslela že moje myš, je na vině a asi i částečně je, hodně zlobí, prosím o smáznutí těch breptů.
    Obdivuji váš rozlétaný životní styl a tak trochu závidím, je to práce nebo zábava, co vás nutí být tak často v luftu, promiňte babě zvědavé a vyprávějte.

    OdpovědětVymazat
  42. [40]: Ne, jednou, na 12 dní. Ze vzdálených destinací jsem byl 2-krát jen v USA a 3-krát ve východní Asii, ale vždy na jiných místech.[41]: Někdy byl cíl cesty dán i pracovně, ale takový případ už byl dost dávno. Nakonec je i lepší jet soukromě, protože člověk není svázán povinnostmi a může tam být i déle. Vůbec se nedivím Jiřímu Rusnokovi, že nebyl nijak nadšený z cesty do JAR na pohřeb Nelsona Mandely.

    OdpovědětVymazat
  43. [37]: ano, myslím, že si horký mošt udělám i doma sám :) Velice chutné :)

    OdpovědětVymazat
  44. [19]:Produkce v go-go baru? Jako že to nějak efektivně namíchají?

    OdpovědětVymazat
  45. [43]: Taky bych si ho udělal, jenže zatímco přísady pro turboverzi by se našly, chybí nám mošt.[44]: Ne, myslel jsem sexuální vystoupení thajských tanečnic.

    OdpovědětVymazat
  46. [42]: Ach tak, mě spletlo, že si psal že bude Cancún 3 a 4... já bych se ani nedivila, vypadá to tam úžasně, hned bych se tam vypravila, doufám, že se tam dá dostat i po moři, letadla nemusím, když do nich vlezu, celou dobu se necítím, hlavně teď když padá jedno za druhým...

    OdpovědětVymazat
  47. [46]: Já jsem se letadla také vždy strašně bál a proto jsem třeba v Petrohradě byl až loni, i když jsem po něm dlouho toužil.
    Jakmile jsem ale překonal strach, bylo to v r. 1997 do Helsinek, už to pak šlo lehce a mám dnes za sebou 108 letů (vím to přesně, protože od prvního letu jsem si je zapisoval).Cestu lodí tak daleko si neumím představit, jak dlouho by musela trvat, když letadlu to trvá při rychlosti přes 800 km/hod více než 10 hodin?
    Myslím, že ani tak daleko se už lodí nejezdí, využívají se jen trajekty (z Finska do Dánska, z Francie do Anglie, v Norsku po fjordech, ...) nebo výletní lodi po Evropě, ale ani těm se havárie nevyhýbají |(viz Concordia).

    OdpovědětVymazat
  48. [47]: Tak to tě obdivuji 108 letů bych asi nedala, jedině nadopovaná a spící, když už musím do letadla, tak se držím svého společníka, až mu mrtví ruka, s kým lítáš ty s rodinou... to je škoda že lodní doprava nefunguje na takovou dálku, dala bych ji přednost, když se potopí loď je větší šance na přežití, když spadne letadlo nepřežije nikdo...

    OdpovědětVymazat
  49. [48]: Těch 108 letů není 108 cest, ale míň než polovina, protože jedna cesta představuje obvykle let tam a zpět a na těch vzdálenějších to bylo i s přestupem.
    Když se potopí loď, je pravda, že můžeš přežít na záchranném člunu, ale také se utopit, protože když se potopila loď, čluny tím spíš se převrátí, anebo tě ještě předtím sežerou žraloci, při havárii letadla je smrt rychlá, bez velkého trápení. A statisticky je letadlo nejbezpečnější dopravní prostředek. Ale není radno létat v Africe, v Bermudském trojúhelníku, přistávat a vzlétat na náhorních plošinách v Himalájích apod., ale to je stejně jen pro dobrodruhy.

    OdpovědětVymazat
  50. [49]: To jsem ráda, že je to méně než polovina, už jsem si propočítávala těch 108 letů na to, od kdy asi létáš, kolik krát za rok a kolik je ti let, jestli s tebou mohu počítat do Básníků...

    OdpovědětVymazat
  51. Zdá se, že úroda jablek byla velmi dobrá a mošt se dostal na seznam oblíbených nápojů použitelných do roztodivných mixů. Turbomošt mě rozesmál. Švagr zase mixuje mošt s červeným vínem a to vše sváří a koření jako klasický svařák. Neochutnala jsem, na mě je to moc sladké, ale všichni kdo ano, potvrzují, že je tento nápoj jak lahodný tak silně projímavý. V tom případě mi název turbomošt přijde více než výstižný a říkám si, jestli objevitel turbosmoštu nevycházel při vymýšlení názvu ze stejného poznatku.   
    Parádní fotoreportáž z úžasně krásného místa. Bazén mi učaroval.

    OdpovědětVymazat
  52. [50]: Na Básníky není nikdy pozdě
    Jen letos ještě žádné letenky koupené nemám, už asi 3 roky přesvědčuji choť k výletu do Madridu, ale zatím marně, prý bychom tam jen běhali po galeriích a po tom netouží :)[51]: Tys na to kápla, to bude správné vysvětlení turba.
    Provedení ala svařák vypadá lákavě, mám rád svařák i mošt a jejich spojení musí být také chutné.

    OdpovědětVymazat
  53. [52]: To se divím, to ji nelákají ohniví Španělé, musíš svou choť více přemlouvat a zkusit ji nalákat na Básníky, vhodné místo by se ve Španělsku určitě našlo...

    OdpovědětVymazat
  54. Díky za článek... příjemné čtení.

    OdpovědětVymazat
  55. Moc příjemné snímky v tom nanicovatém počasí, které u nás vládne, Miloši.
    Na podívání se mi líbí, ale fyzicky mě nelákají ani pláže plné lidí, ani míchané drinky.

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)