8. července 2017

Letně s hádankou (3)

"Léto budiž pochváleno," pravil klasik Fráňa Šrámek, symbolizuje pro nás dovolené, představujeme si sladké nicnedělání, a tomu odpovídá pelmel nesouvisejících drobností, které sestavily třetí díl "seriálu" s frekvencí vydávání jednou za rok.

Vždy jsem si myslel, že sexuální průmysl (podobně jako kasina a distribuce drog) musí prosperovat, ale Erotickému salonu v sousedství zámku v Bojnicích se očividně nedaří.



Budova zarostla pýrem a podnik zřejmě zkrachoval, co ale předat vyhlášeným přerovským exekutorům k uskladnění?



Zda na velikosti záleží, nebo ne, se také přetřásá se sexuálním podtextem, pizza ale rozhodně musí být velká (říkají v Lietavské Svinné).



Od poloviny června kvůli hlemýždímu tempu rekonstrukce bytu v Brně přežíváme na chalupě a stále něco sháníme, mezi jiným i dřez do kuchyňské linky, vyráběné na zakázku. A i v tomto případě (v Hornbachu) nabádají, že na velikosti záleží.



Dobří lidé ptáčkům připevňují na stromy budky a sypou jim v parku drobky, ve Frýdlantu nad Ostravicí mají knihobudku pro trpící hladem po četbě.



Na delších turistických výletech v letním období jsou nejhorší poslední kilometry, veškeré zásoby jsou dávno snědeny a vypity, patra úst vyprahlá a jako spásu vyhlížíme, kdy se objeví nějaká hospůdka. Při výstupu na Klak na Malé Fatře a dlouhém sestupu 2 km od Rajecké Lesné svitla naděje. (Byla ale planá a úleva přišla až po těch dvou kilometrech.)



A méně chápavým je třeba někdy sdělit, že tady trasa už opravdu končí.



Možnost uvolnění nevybouřeným jedincům poskytují všechny možné zdi, kam se dá nastříkat pár klikyháků, skleněné výplně zastávek MHD, které je možné vykopnout, ale i vnitřní část dveří WC, kde je možné projevit literární a výtvarný talent. Objevit něco jiného než pornografii je obtížné, proto alespoň tohle:



Pokud vás zajímají nedefinované létající objekty (UFO - Undefined Flying Object(s)), nejlepší je vypravit se na Českomoravskou vrchovinu do Tří Studní. Na jednom rozcestí, kterému tam říkají Náměstí EU, totiž mají své přistávací místo. Má to však jistá omezení, UFO má povoleno přistávat maximální rychlostí 9999 m/s a speciální pravidla musí dodržovat i příchozí.



Také se zde dozvíme, kterým směrem a jak daleko je odtud do světových center, jako jsou Šanghaj, Tokio, Las Vegas, Brno, Paříž, ...



A konečně hádanka: na tuto u nás neviděnou značku jsem narazil ve Vilniusu. Co vyjadřuje?



Aktualizace 10. července 2017 v 15:46:
Význam piktogramu jste všichni vystihli. Někde to vyjádřili i s odpovědí na nerudovskou otázku Kam s ním?.


27 komentářů:

  1. Pěkné momentky a vysvětlení k nim. Ten erotický klub zvenčí není příliš lákavý. To musí být někdo hodně lačný, aby tam zabrousil. U tří studní bydlí pěkní vtipálci. Knihobudka - máme něco podobného na nádraží. Nesli jsme tam pár knížek a jeden nádražák, co se tam šel podívat, říkal - ty knížky berou cikáni, ale těžko na čtení, spíš na ohýnky. No nevím, co je na tom pravdy, ale bylo mi z toho smutno.
    Hádanka? Napíšu prostě: Zákaz odhazování papírů do WC.

    OdpovědětVymazat
  2. Vtipné fotečky, jen co je pravda. A ta poslední, no nevím, kdyby z piktogramu bylo zřetelné, že jde o ženu, bral bych to jako "zákaz odhazování hygienických vložek do mísy," ale takto chápu prostě jen jako "zákat odhazování čehokoli do mísy".           

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Někde se nesmí odhazovat ani toaletní papír. Tam, kde ty splašky pouštějí do moře (Kanáry) a kde mají zřejmě nevýkonné čističky...

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Aha, tak to by mohlo být i tento případ.   

    OdpovědětVymazat
  5. Tu ceduli Erotický salón jim tam snad připlácli ze srandy, jinak si to nedovedu představit...!
    Celé velmi vtipné...

    OdpovědětVymazat
  6. Světové centrum Brno    krásný
    Jinak i když se napíše, že tam trasa končí je to někdy k h***u
    Ale jinak pěkný cedulky, jen co je pravda

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to by tu měl po večerech vycházet seriál Chalupáři!:)Je u knihobudky tvoje choť?:)

    OdpovědětVymazat
  8. Zákaz splachování black listů, neasi?

    OdpovědětVymazat
  9. Ať to nemusíte počítat:1. rychlost světla je asi 300 000 km/s, tj. 3 x 10na5 x 3 600 km/hod, neboli 3 x 36 x 10na7, přibližně 10na9 km/hod2. rychlost zvuku je asi 330 m/s, tj. 330 x 3 600 m/hod, neboli 33 x 36 km/hod, přibližně 1 200 km/hod3. povolená rychlost UFO je 9 999 m/s tj. asi 10 km/s, neboli 36 000 km/hodDůležitý závěr: Na Náměstí EU smí UFO přistávat rychlostí 30 x větší než je rychlost zvuku, jinými slovy rychlostí 30 000 x menší než je rychlost světla.Děkuji za pozornost

    OdpovědětVymazat
  10. Tak si tak představuju ten zákaz v praxi (z hlediska hygieny) - a není mi z toho úplně volno.

    OdpovědětVymazat
  11. Cedulky dobré i ty texty, jen nevím, jakou odměnu po zavolání do lesa by mohl někdo čekat. Nemá to být ozvěna. U toho WC jsem tipovala, že se tam může vykonat jen malá potřeba, ten papír je zřejmě ukazatel potřeby velké.Taky si vzpomínám na zvyk nahrazovat toaletní papír nastříhanými novinami v kadibudkách či záchodech "nesplachovacích". To ještě neznali nebezpečí z obsahu olova v tiskařské černi.

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych to tipoval na zákaz házení papírových vlaštovek do mísy

    OdpovědětVymazat
  13. Léto budiž pochváleno?1. Erotický salón zkrachoval. To málo, co zbylo, bylo umístěno do exekutorského skladu.
    2. V Pizzerii pod Hradom je k dostání pizza, na jejíž velikosti podniku nezáleží, konzumentům však ano.
    3. Mnoho volného času sebere shánění nového vybavení kuchyně.
    4. Na čtení knih není čas, jen zdáli je možné se pokochat knihobudkou.
    5. Zásoby snědeny, ústa vyprahlá, sklenice piva se zjevuje už i na cestě jak fata morgána.
    6. Cyklotrasa zarúbaná.
    7. Co se týče milostné literatury, darmo mluvit
    8. EU se věnuje akutnímu problému – výrobě informativních cedulí pro mimozemšťany.
    9. Do Las Vegas daleko. Ale upřímně řečeno, ono je daleko i do Brna a do Prahy
    10. Pobaltští mimozemšťané se věnují výrobě informativních cedulí pro příslušníky EU.Já bych spíše řekla, že tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným!

    OdpovědětVymazat
  14. Velmi zajímavý a chytlavý článek.
    ..Ta knihobudka mě skutečně moc zaujala..
    ..Do Tří Studní bych měl nejspíš zajet   Obecně závažná vyhláška taky super ..Bezva počteníčko.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty údaje v kilometrech do vzdálených míst mě zaujaly, není špatné vědět, jak mám daleko třeba do Nairobi.
    Cedule bude znamenat zákaz vhazování použitého toaleťáku. Asi mají úzké odpadní trubky, ale tokové WC bych použila jen v tom nejkrajnějším případku...

    OdpovědětVymazat
  16. [1]: Knížky k volnému půjčování jsem viděl také na nádraží v Přerově a mají je i v paneláku, kde bydlí mladší syn. A v druhém případě tam byly i knížky z řady KOD (Knihy odvahy a dobrodružství), které jsem četl v klukovském věku.
    Myšlenka se mně líbí, pokud tedy knihy nekončí v kamnech :).[2]:[3]:[4]: Zatím jsem to viděl jen v psané podobě a v slovním poučení recepčních, např. na Krétě, ale asi málokdo se tím řídil a často byly vidět cisterny, jak odpadní roury profukují.[5]: Erotický salón v Bojnicích byl/je skutečný, dá se najít pod názvem Malá Regia, ale stránky není radno otevírat, protože antivirový program hlásí, že na nich číhá trojský kůň.

    OdpovědětVymazat
  17. [6]: Brno v takové společnosti nemůže chybět .[7]: To ano, na chalupě jsme už měsíc a sousedé se nás několikrát ptali, zda jsme se přestěhovali natrvalo :).
    Není, ale dost se podobá postavou a původní barvou vlasů.[8]:Skartování se zakazuje [9]: Knihobudky by mohly být všude, na jednom místě si půjčit a kdekoliv jinde po přečtení vrátit.[10]: Když uvážíme, že provoz nadzvukového letounu Concorde pro technické problémy a nerentabilitu byl ukončen, ufouni jsou na mnohem vyšší technické úrovni. S takovou technikou by se dalo pomýšlet na osídlování dalších planet.[11]:Ten black list bych nechtěl číst.

    OdpovědětVymazat
  18. [12]: Němci by řekli unapetitlich, také bych čekal něco podobného v úplně jiné části světa.[13]: A teď si ještě představit sběr papíru.[14]: Asi i na velikosti vlaštovky záleží :).[15]: "Dvojka" je perfektní - dialektika v praxi .
    A fata morgána také.
    Když má EU předpis i na zakřivení banánů, rychlost přistávání samozřejmě bedlivým zrakům některé z komisí nemůže uniknout.
    Teď mám do Brna 40 km a po měsíci dojíždění jsem už na prášky. A Praha je vzdálená už skoro jako Las Vegas.[16]: Tři Studně jsou krásným koutem Vysočiny, tam jsme také viděli první sochy v přírodě od Michala Olšiaka.[17]: I pro mě je Nairobi zajímavé, protože právě tam a v Tokiu jsem ještě nebyl. S touto informací a směrem se už můžu vydat na cestu .
    S papírem to bude přesně tak, jak píšeš.

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: No, možná by řekli, ale napsali by un­ap­pe­tit­lich. Vypadá to, že jsem moc kritická? Ale ne, zdání klame! A ty to uneseš.

    OdpovědětVymazat
  20. Komentář č. 21 mi přijde jaksi "unappetitlich"

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Třeba jsem to myslel foneticky :). Ale vážně: díky za opravu, němčinu jsem se učil na střední škole, a to už je celá věčnost.[22]: Opravdu jsem velmi rád za jakákoliv upozornění na chyby, nečitelnost koláží apod, chybami se člověk učí.
    Odstrašujícím příkladem jsou pro mě vysoce postavení lidé, obklopení samými pochlebovači, kteří pak získají dojem, že jsou neomylní a všemu rozumí. Bylo to dobře vidět např. na prezidentu Havlovi, který se pak stavěl do pozice znalce (bytové) architektury a prakticky všeho, i když měl znalosti na úrovni hospodských štamgastů, rozumujících o politice a fotbalu.

    OdpovědětVymazat
  22. [23]: Je rozdíl navrhnout opatření k zlepšení formální stránky blogu a kritizovat evidentní překlep.[24]: Myslíš...?

    OdpovědětVymazat
  23. Po dlouhé době zavítám a hned se dobře bavím. Pěknej pelmel zajímavostí a postřehů! Rozcestník U tří studní nemá chybu. Nápisy rozličné též, napěněný krígl piva určitě navnadil!
      

    OdpovědětVymazat
  24. A pak že je okurková sezóna , tady to jede, tady to sviští   
    Podobné cedule jsem zažila na řeckých ostrovech, ale u českých a ruských turistů byl pravidelně opravář, protože ji prostě nepochopili     

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)