16. září 2012

Oblíbené blogy

Po necelém roce přítomnosti na blog.cz bych rád představil autory a autorky blogů, které jsem si za tu dobu nejvíce oblíbil. Seznam určitě není konečný, protože o spoustě zajímavých blogů zatím nevím, některé možná teprve vzniknou a na některé jsem si nevzpomněl. Řazení je abecední a nevyjadřuje žádné preference.

Akim (lycantropický necronomicon) - povídky a básně (často 18+), ale i výlety do rockové hudby.

Andie - studentka a odvážná cestovatelka i do míst méně známých a s nekomfortním ubytováním (Albánie, ubytovny v Rusku, …), píše čtivě s lehkou ironií.

Axina - autorka se zájmem o astronomii, přináší však pečlivě zpracované texty i z řady dalších oblastí (např. biologie a umění) a zaujme také cestopisnými prezentacemi a věcnými komentáři na navštěvovaných blozích, které odkazy a doplňujícími informacemi obohacují články autorů.

Beallara (U Blondýny) - blogerka s vypravěčským talentem, píše s humorem o svém životě, hledání správného muže, zážitcích s vnučkou, někdy i vážněji, vždy však poutavě.

Beáta - studentka, která otevřeně a s ironickým odstupem píše o svých životních eskapádách (včetně sexuálních) a své názory a postřehy vkládá do textu formou vsuvek v drobném písmu a odlišných barvách.

Beatricia - svět grafiky, autorka vedle svých obdivuhodných grafických dílek přináší i fundované návody, jak zvládnout efektní grafické prvky.

Bev - autorka se zájmem o literaturu, hudbu, zahradničení, zvířecí miláčky, …, v pestře zaměřeném blogu zaujmou i její povídky, básně, kresby a čtenářský deník.

Bloud. Well Bloud - začínající vychovatelka, vzhledem k profesi s nečekaným smyslem pro humor.

Břetislav (Koneckonců, proč to nezkusit?!) - všestranný autor, šachista, který kultivovanou formou prezentuje své postřehy a názory na památky, architekturu, … a dění kolem sebe (včetně politiky).

Čerf - Petr Vápeník - bloger se širokým spektrem zájmů, píše o cestování, architektuře, filmu, fotografuje, … a vtipně komentuje politiku v Nedělních miniglosách.

Daniela - autorka nesmírně bohatého blogu, mimo jiné o cestování, architektuře, kultuře i sportu.

Doktorka se srdcem - lékařka, podrobnými texty propagující zdravou výživu, se zálibou ve fotografování přírody, která navíc v komentářích spolehlivě opraví každou mou nepřesnost :).

DRAK (Paví oko) - milovník přírody s blogem téměř bez textu, založeným na poetických fotografiích, zejména scenérií s vodní hladinou.

Egoped - autor psychologických sond do jednání lidí, podaných čtivou formou.

Frypat - Patrik (Frypatův blog) - autor, který své objevné fotografie našich památek a zajímavostí doprovází podrobnými, encyklopedickými texty.

Grumpy - v zahraničí pobývající studentka VŠ, která má dar psát s humorem (často i na svůj účet při popisu vztahů), výborně hraje klavír.

Hanka (Česká krajina) - cestovatelka po hradech, zámcích a za krásami přírody s blogem plným krásných fotografií.

Helena (Andělé, byliny a povídání) - autorka blogu obsahujícího zajímavosti a fotografie z cest, kultury a mnoho dalšího.

Intuice (Okamžiky života) - autorka blogu se širokým repertoárem zájmů, zahrnujícím film, literaturu, hudbu, … a zábavu.

Iris - autorka, která krásy přírody, architektury i kulturního dění umí zachytit objektivem fotoaparátu a přiblížit je i v textu.

Janinka (Moje mozkovna) - blogerka se šikovnýma rukama, tvoří figurky, korálky, maluje, kuchtí a také pátrá po svých předcích a koho všeho zplodili.

Jarka (Tichá pošta) - autorka blogu tematicky podobného blogu Hanky a stejně tak pěkného, s patriotickým vztahem k městu Tábor.

JiHei in Natura - autorka krásných fotografií krajiny, flóry i fauny, ale i hradů, zámků a měst.

Katka (Já Aquarius) - všestranná blogerka s velmi zajímavými články o Indii, cestování, cykloturistice, přírodě, zvířatech, …

Kika (Proti depce) - začínající právnička, která deprese zahání vtipným blogováním o všem možném a zejména o vztazích a sexu.

King Rucola (Cesta je ciel) a (hold the pass) - všestranně zaměřený a jazykově vybavený autor, žijící ve Švýcarsku, který své osobité texty doprovází originálními kresbami, výborný komentátor.

Krutomýval - právník s velkým přehledem o filmu, který svou profesi promítá i do psaného projevu, např. čísluje odstavce, s nadhledem píše o cestách po světě a také svém sexuálním životě.

Lisi (Sisi, příbuzní a mnohem víc) - studentka se zálibou k historii rakouské monarchie a zvlášť období císařovny Alžběty (zvané Sisi), blog však přináší "mnohem víc", např. fotografie architektury a texty o kultuře.

Lojzo Jago (Café) - velmi pestrý blog, mimo jiné o cestování, architektuře, přírodě a technice, se spoustou zajímavých informací.

Ludmilita - výborně fotografuje, hraje na klavír a píše o zajímavých místech.

Macin (Foto Praha) - autorka hezkých fotografií Prahy, bohužel svůj dřívější blog Foto Macina, který originálním způsobem zobrazoval květiny, živočichy i obyčejné věci a přinášel fotohádanky a netradiční fotografie našich měst (často z odvrácené strany turistických průvodců), nedávno zrušila.

Maglaiz (Ad Astra) - studentka se širokým rozhledem v literatuře, píše o všem možném velmi osobitým stylem s jemnou ironií a hrou se slovy, skládá i básničky a také je nepřehlédnutelnou komentátorkou na stránkách AK, vyznačující se přímočarým břitkým vyjadřováním.

Otavínka - Hana (Píseček) - knihovnice přinášející zajímavé informace z kultury, citáty, kalendárium, stejně jako já má ráda hudbu Romana Dragouna.

Pižlík1 - Ilona (Pižlíkův průvodce) - obdivuhodně sportovně založená blogerka, zdolává nejvyšší hory Evropy, běhá maraton, … , přináší fotografie z míst, kam se běžný smrtelník nedostane, a píše hezké texty nejen o nich, ale i vážné hudbě a kultuře vůbec (syn je koncertní klavírista).

Robka (Robert Plant fan site) - velká obdivovatelka Roberta Planta (ex Led Zeppelin) s neuvěřitelnými znalostmi o hudbě, skvěle píše však nejen o hudbě, ale také např. na témata týdne, skládá i pěkné básně.

Ruža z Moravy - pohodová autorka se spisovatelskými vlohami, která ve své Kavárně U Ruži dovede navodit příjemnou atmosféru se stovkami komentářů.

Sarah (Sarah's History) - studentka zaměřující se na historii Rakouska-Uherska, literaturu a umění.

SignoraA - Alena (Šeptání do vrby) - autorka se zájmem o cestování, fotografování a historii, milující Itálii.

Shariony - Šárka - autorka blogu zaměřeného na turistiku po našich a slovenských horách a přírodu se spoustou krásných fotografií, píše také o cestování v zahraničí.

Sugr (Sugarless) - pohodová autorka se smyslem pro humor, schopná napsat báseň na jakékoliv téma, např. milostnou lyriku na výplatní pásku, nebo si udělat legraci i ze sebe sama.

TlusŤjoch (Sebrané mesydže a jiné básně) - originální bloger a vtipný glosátor kombinující archivní dokumenty a kuriózní fotografie, úkolující své čtenáře.

Tony66 - autor nejlepšího cestovatelského blogu, co znám, přináší nádherné fotografie a fundované informace.

Userka - Bloudova "sestra" s texty vycházejícími ze sexuální fantazie a mystifikace, které střídá s pedagogickými výklady správné češtiny ;)

Vencisak - inspirativní autor se schopností zajímavě popsat méně známá díla a místa, přináší postřehy z umění - filmu, literatury, hudby, výtvarného umění a architektury.

Vendy/ANA - dvojjediná blogerka - 1. ANA, autorka s velmi širokým záběrem (literatura, film, hudba, …), píše i básně; 2. Vendy, zajímavá komentátorka.

VendyW - nadšená chovatelka pejsků dandíků a autorka blogu s krásnými fotografiemi z cestování a přírody i hudebními zákusky a články o kultuře.

Yves (Podšálek tajemství) - mladá dívka, která hraje v rockové skupině na sólovou kytaru, píše pěkné a všestranně zaměřené články i básně.



Poslední aktualizace 19. září 2017

24 komentářů:

  1. Miloši, to je pro mě příjemné překvapení, že jsem tvoje "oblíbená" blogerka, moc ti děkuji i já chodím k tobě na návštěvu ráda!
    Jen nevím,zda-li mě ten humor vzhledem k mé poslední básničce ze včera nemá přejít?
    A just ne, když se ti mé básničky líbí, tak zkusím i tu čtyřicátou!

    OdpovědětVymazat
  2. Na dost blogů z výše jmenovaných chodím, někam pravidelně, jinam jen občas. Můj nejoblíbenější je Pohlazení ježka,potom Tichá pošta,TlusŤjoch, Signora A, Ruža z Moravy, Pižlík 1.Na ostatní mrknu

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za to, že patřím mezi tvé oblíbené. Mám radost, že těch oblíbených (i mnou) je tady hodně. Mám jich možná ještě víc, ale tento blog mezi ně dávno patří.

    OdpovědětVymazat
  4. To je pěkná přehlídka! Většinu tvých oblíbených znám a  na jejich blogy často nebo občas chodím. TlusŤjoch, Robka, Ivet, Signoraa, Pižlík1 a další... na některé blogy zavítám jen náhodně (Krutomýval, Egoped), a jsou vážně skvělé. A některé jsem ani neznala - Johannis nebo Meteorwu, tyto blogy jsem objevila až v nominaci na Blog roku.
    Jsem poctěna, že jsem se octla v tvém seznamu!
    Děkuji jako Vendy i jako ANA.

    OdpovědětVymazat
  5. Těší mě, že mě máš ve svých oblíbených stránkách. Seznam je to pěkný, spoustu z uvedených blogerů navštěvuji taky, ale je tu i pár těch, co neznám. Musím říct, že blogy bývají kolikrát o moc zajímavější, než noviny, nebo časopisy. Je fajn, že je tu tolik plodných autorů, člověk má aspoň pořád co číst.

    OdpovědětVymazat
  6. Jen co budu v normálních podmínkách, podívám se na všechny, které ještě neznám. A samozřejmě díky za zařazení, jsem poctěný .

    OdpovědětVymazat
  7. No páni....to ti moc děkuji, vždyť já tě objevila nedávno a myslím že to je oboustranné. Ale moc jsi mě potěšil, i s těmi mnou stejně oblíbenými blogery a blogerkami. Na ty které máš další mrknu, ono se to hodně vyplatí, protože tak většinou objevím další duše spřízněné...

    OdpovědětVymazat
  8. Díky všem za pěkné komentáře. Tento "článek" vůbec nebyl míněn k diskusi, vytvořil jsem ho jen proto, abych mohl na něj dát pevný odkaz v menu (nad programem s vlajkami).
    Jak píše VendyW, při návštěvě oblíbených blogů si všimneme odkazů na další a tím se náš okruh rozšiřuje, často máme tak překrývající se soubor oblíbených.
    Dost jsem jich také získal z letních akcí (mosty, vstupenky, filmy, hudební alba), např. z Robčiny soutěže Cornelii, Livien a Yves.
    Jsou zde však i takoví, kteří tento blog možná ani neznají, ale mně se líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc ti děkuji za uveřejnění ve výběru. Většinu blogů pravidelně sleduji, na ostatní se určitě mrknu.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem slavný! Jo a bloud učitelka naštěstí nebude nikdy, brrr. Nýbrž vychna a to je prej rozdíl (aspoń to tak říkají).

    OdpovědětVymazat
  11. Jejda, koukám a zírám! :) Děkuji moc, jsem ráda, že se můj blog zalíbil... Taky k tobě ráda chodím číst.PS: Básničky brát s nadhledem, často si s kamarádkou myslíme, že číst to naše češtinářka, tak nás už dávno pošle někam do nepříjemných končin ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Velice mě potěšilo, že jsem ve tvých oblíbených. Chodím sem často, i když nekomentuji, protože k tak dokonalým fotkám a článkům se snad už ani nic dodat nedá. Jen bych pokaždé psala to samé - skvělé.
    Některé vyjmenované neznám, jiní patří mezi moje stálice. Porozhlédnu se tedy i jinde.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Co je na tomto blogu nejlepší, píše Zuzana, moje fotky většinou mají k lepší kvalitě dost daleko. Mnohem lépe umí fotografovat všichni mí oblíbenci, kteří mají fotografování v stručné charakteristice.
    Přehled oblíbených také rozšiřuji "studiem" odkazů na jiných blozích. Je jich však už tolik, že je ani pomalu nestačím pročítat.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]:
    Jsem na tom stejně. U svých oblíbenců zkontroluju jejich oblíbence a obzory se mi rozšiřují snad geometrickou řadou
    Člověk blogovému kouzlu (a to teď nemám na mysli tvorbu) propadne zatraceně snadno.

    OdpovědětVymazat
  15. Udělals mě opravdu radost, žes sis mě zařadil mezi svoje oblíbené blogaře, z nichž většinu chodím číst a obdivuji je, každého pro něco jiného. Blogování je příjemná závislost a u tebe se člověk dozví spoustu zajímavostí.

    OdpovědětVymazat
  16. Doporučuji si také přečíst zajímavý blog ambiciozniho mladého člověka -  http://luzr.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Miloši, děkuji moc, že jsem se dostala do síně slávy mezi Tvé oblíbené! Máš to moc hezky zpracované. Chodím sem k Tobě ráda, ne vždy komentuji. Ostatní také většinou znám, ale ráda prozkoumám podrobněji.

    OdpovědětVymazat
  18. Maglaizíček se rdí a chichotá jako školačka. Ó Sáhib, ó Efendi, padám v prach u Tvých nohou a netuším, jak vyjádřit díky nad tou ctí, že mohu konečky prstů zavadit o lem Tvého šatu.

    OdpovědětVymazat
  19. sem pocten ze tu mam zde svuj odkaz. a mohl by byt ten novy? www.krutomyval.com ? dekuju a zdravim, po delsi dobe.

    OdpovědětVymazat
  20. [21]: Ahoj, už jsem to opravil. Jak jsi z Blog.cz odešel, jako kdybych měl klapky na očích, ztratil jsem tě z očí. Musím zase mrknout, kam tě pracovní cesty a vztahy zavedly

    OdpovědětVymazat
  21. Po tolika letech jsem dnes objevila tvůj pochvalný popis mé osoby a práce. Děkuji, velice mě to i se zpětnou platností těší.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak trochu jsem se přestěhovala.

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)