5. listopadu 2014

Třetí výročí blogu (a pozdrav půlhvězdičkářům)

Před třemi roky jsem do systému Blog.cz nesměle vložil první "pokusný" článek (blog založil den předtím) a tím začal můj zdejší blogový život. Protože na druhé výročí jsem pozapomněl a vrátil se k němu až začátkem tohoto roku, omezím se na posledních 10 měsíců.

Základní změnou je, že už na blog nepřispívá Zuzana a absence jejích skvělých textů o moderním umění je nenahraditelnou ztrátou. Zuzana je také výhradní autorkou rubriky Věda a zdraví. Zatímco k výtvarnému umění můžu občas přidat svůj amatérský příspěvek o galeriích či některém umělci, k tématu zdraví nemám co říci a k němu už žádný nový článek nepřibude.

A co má znaménko +?
  • Poprvé jsem vyzkoušel soutěž (po mém jubilejním 100. článku) a ta po dramatickém průběhu měla 4 vítěze se stejným počtem bodů (stali se jimi Vencisák, Čerf, Gabi a Robka).
  • Jako účastník Robčiny hudební soutěže jsem (přiznávám, že s velkou pomocí Googlu) vyhrál říjnové číslo časopisu Rock&Pop.
  • Občas přispívám hudebním tipem k tématům rubriky Forum Musicum, mé nejoblíbenější na stránkách Autorského klubu, kterou po Rory převzala Robka, a všem hudebním příznivcům doporučuji zapojit se také.
  • Na Petrově výstavě fotografií v Praze jsem se potkal s prvními blogery - s autorem a Ilonou-pižlíkem. Vedle toho, že oba patří mezi mé největší blogové oblíbence, jsou i lidsky velmi příjemní a sympatičtí a jsem velmi rád, že jsem je mohl alespoň trochu poznat.
  • Jednou jsem se odvážil vyjádřit i v textu na politické téma - k volbám do Evropského parlamentu. Ohlas byl dost rozpačitý, protože na politiky mám veskrze negativní náhled, a tak jsem se musel dotknout oblíbenců některých čtenářů. Už si to raději odpustím a příště se omezím na komentáře u Čerfových Nedělních miniglos (asi k jeho velké radosti :)).
  • Na titulní stránce Blog.cz se v pohyblivém panelu objevily 3 články. Bylo to už dost dávno a zřejmě naposledy (zase jsem byl drzý na "šéfa" a vyjádřil se s despektem k některým obzvlášť "povedeným" výběrům do Autorského klubu). Nijak mně to nevadí, protože mám mnohem raději návštěvníky, kteří blog navštěvují sami anebo si ho sami najdou, než ty, kteří jen mechanicky klikají na všechno, co uvidí na titulní stránce, a víc se už neukáží.

  • Stránky blogu otevřeli návštěvníci z 80 zemí (i když např. ti 3 ze Senegalu si asi moc nepočetli), v Google Analytics se však vyskytují i přístupy k článkům (např. o sochaři Henrym Mooreovi) s atributem /en (to znamená, že stránku si návštěvník překládá do angličtiny?). 190 čtenářů zanechalo komentář (jsou uvedeni v Návštěvní knize, která se kupodivu stala nejkomentovanějším příspěvkem, i když jde jen o statistiku).

Průvodním jevem blogovací sféry jsou návštěvníci, kteří se neprojevují slovně, ale velmi rádi rozdávají pětky novým členům Autorského klubu u přijímacího článku hned po jeho zveřejnění, kdy je jasné, že blog neměli čas blíže prozkoumat, či půl hvězdičky v hodnocení článků.
Texty jim už věnovali David a Destinaetus, kteří s půlhvězdičkáři mají bohaté zkušenosti, a protože jsem k nim napsal komentář, nějaký dobrák si všiml i mě a do všech článků na hlavní stránce (tehdy jsem jich tam měl ještě 10) nasázel půlhvězdičky.




Občas se vrací, je to ale hokna sledovat, když nové články přibývají nepravidelně a s bídou 3-krát za měsíc :).




Někdy v létě r. 1986 (nebo 1987) jsem pod širou oblohou na nádvoří brněnské radnice viděl výborný koncert skupiny AG Flek, tehdy ještě s Vlastou Redlem, který byl hlavní hvězdou a také jednotlivé písně průvodním slovem uváděl.
Když hráli píseň Anonymní přátelé, kde se zpívá "anonymní přátelé, ústa v kapesníku," zaškrčelo v mikrofonech a pak už nebylo nic slyšet. Asi po 10 minutách laborování se technikovi podařilo aparaturu zase oživit a skupina skladbu zahrála znovu od začátku.
Nevím, jestli to bylo nachystáno předem, ale bylo to velmi působivé. K tomu ta atmosféra - teplý letní večer, hvězdy nad hlavou, plno krásných děvčat, …


Marx a Engels kdysi napsali, že "Evropou obchází strašidlo komunismu", blogy obchází půlhvězdičkáři.

Milí půlhvězdičkoví přátelé, nový článek je zde, tak směle do díla.
A abych nezapomněl, děkuji za návštěvu :-)

52 komentářů:

  1. Tak a už je to tu zas. Prostě jsem chtěla dát pět hvězdiček, jenže se mi to zastavilo na té půlce a už to nechtělo dát plnej počet. Tvůj blog patří k těm pár topkám které moc ráda navštěvuju. Pro mne která by tak strašně ráda cestovala ale z určitých důvodů prostě je mi to neumožněno strašně ráda pročítám tvé cestovatelské články, ale i ty hudební pro mne přináší spousty zajímavostí (hele, teď zrovna poslouchám v rádiu Santanu v písničce kde po hodně dlouhé době skvěle zní jeho akustická španělka) zvlášť z brněnské hudební scény, která je mě, Pražákovi dost vzdálená. Je pravdou že brněnská a ostravská scéna mi nezněly nikdy nějak moc zajímavě. Teď je vlastně objevuju v tvých článcích. A co se týče těch blogových strašidel které blogy obcházejí, tak na ty zvysoka kašlu. Ale zas asi pro ně nejsem moc zajímavá. Nedostávám skoro vůbec žádné hvězdičky a tím pádem se nad půlkama ani nepozastavuju. Takže přeju další pěkné cesty ať si můžu rozšiřovat obzory alespoň takhle, zaujetí hudbou abych se mohla seznamovat s mě neznámými interprety .....  a vůbec     P.S. A díky že se mne, nehodné a zhýralé ženštiny občas tak džentlmensky zastáváš

    OdpovědětVymazat
  2. Tři roky blogoživota je pěkná perioda.
    Tož, ať tě Webmúzy navštěvují i nadále.
    Ke mně nechodí půlhvězdičkáři, ku mně chodí Fredy.

    OdpovědětVymazat
  3. Srdečně gratuluji a chtělo by to dortík se třemi svíčkami. Ale místo toho Ti pošlu písničku, která právě vyšla a zvedla mi náladu.
    Měj se královsky!     

    OdpovědětVymazat
  4. Tak do dalších blogových let Ti přeji hodně dobrých nápadů, a krásných článků,ať máme co číst.
    Na nějaká strašidla,co obchází blogy ,kašli.

    OdpovědětVymazat
  5. Úprimne gratulujem, ale to nie je tak dôležité. Viac chcem zdôrazniť, že si vlastne priekopník na - aspoň pre mňa - novom poli: "Ako napíše človek štatistiku, aby to bolo napínave a radostné čitanie?"Samozrejme berem samozrejme, že ďaľšie tisícročia budem s radosťou Tvoj blog čítať. (Možno s raz aj tá tajúplná Zuzana vráti, s tou sa dalo tiež polemizovať...)All the best, živijó, aby to nebolo len tak amerikánsky!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nejsem jediná, kdo si archivuje screeny "dne" slávy v pohyblivém boxu. :)))) Ale tak i 3 propagované články jsou bezva (hlavně, k tobě stejně většina lidí chodí proto, že tě zná, ne?)Tak vše nej k tomu 3. výročí.

    OdpovědětVymazat
  7. Vítej do klubu... já už slavím narozeniny přibližně sedm roků (projekt Nový Olymp už je na světě právě těch šest až sedm roků s tím, že se různě stěhoval)

    OdpovědětVymazat
  8. Velká gratulace, tři roky je už docela dlouhá doba! I když nepřispíváš často, vyplatí se na tvé příspěvky počkat - člověk se potěší i poučí a navíc ještě pokochá fotkami. Z těch, kteří sází do článků půl hvězdičky si nic nedělej, u mě sice zatím ve velkém neřádí, ale taky už se mi to stalo. Pak je možná lepší to hodnocení zrušit - ono to stejně o kvalitě článku někdy moc nevypovídá, podstatnější jsou komentáře a těch ty máš dost.
    Potěšila mě fotka říjnového Rock&Popu v tvém článku a zajímalo by mě, co na něj říkáš a jak se ti čtení líbilo. Je docela škoda, že je tak málo tištěných hudebních časopisů, dneska už všechno válcuje internet - což mě děsí, protože v tištěné podobě má text větší váhu a většinou je taky obsáhlejší a propracovanější. Týká se to určitě právě hudebních témat.
    Tak ještě jednou - všechno nejlepší do dalších let a hodně spokojených čtenářů!

    OdpovědětVymazat
  9. I já si dovolím stoupnout do řady gratulantů a popřát tomu malému tříletému chlapci vše nejlepší do dalších tvořivých let. I když jsem přesvědčena, že je moje přání zbytečné, on už na Blogu cz. své výsluní dávno má!

    OdpovědětVymazat
  10. [2]: Fredy je též moje slabá stránka, jen u mě již nějakou dobu obchází. Ale věřím, že zas příjde,jeho básničky mě baví stejně jako tebe!

    OdpovědětVymazat
  11. Miloši, blahopřeji Ti ke krásnému výročí blogu. Chodím k Tobě ráda, vždy se tu něco nového dozvím. Jen tak dál! Přeji hodně nadšených blogujících s komentáři.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda, že tě blog drží. Tvoje články jsou pro mě vždycky oříškem s tvrdou slupokou a sladkým jádrem. Přiznávám, že jak blbě vidím, se mi do drobného písma tvých článků zprvu nechce a pak se začtu baví mě to.
    K výročí blahopřeju a obdivuju, žes ho zaregistroval. Já se obávám, že svoje 3. výročí, stejně jako 2. a 1. prošvihnu.
    A ještě technický dotaz - jak se instaluje to počitadlo, kde jsou státy? Polopaticky, prosím, nebo vůbec

    OdpovědětVymazat
  13. Miloši, moc gratuluji k výročí; tvé shrnutí je velmi obsažné a zajímavé. Však je také co shrnovat! Tvůj blog patří k těm nemnoha, které čtu poctivě a pravidelně a které mne svou náplní obohacují. A přestože na politiku máme značně rozdílné názory a netajíme se jimi, vždycky je mi ctí si je s tebou vyměnit. Cením si toho i jako příkladu, jak jeden s druhým nesouhlasit a přesto se mít navzájem v úctě, což není v naší společnosti (natož zde na blogu) tak docela zvykem. Díky a držím moc palce do dalších blogových let.

    OdpovědětVymazat
  14. Nad hlavou mou záře, chci mít komentáře,
    plusky, hvězdičky, jsou jen šuplíčky,
    kam si koho strčím, jestli frčím?
    Když nefrčím, čert mě bere, závist s lhostejností se hned pere,
    přijde komentátor milý? Počkám ještě chvíli, praštím s tím, raz dva tři, kdo se nebratří! Do lesa za domem si zajdu, tam klid najdu.Tak ať se daří.......http://youtu.be/aY-Xnkb43No

    OdpovědětVymazat
  15. [1]: Jedno- nebo dvoudenní zájezdy do Německa s pražskými cestovkami jsou docela levné, i když to trochu klame, protože v tom nejsou vstupy. Tobě bych takové zájezdy moc přál, protože jsi excelentní fotografka a tvé fotografie by byly úplně jiným kafem, než ty moje jen pro ilustraci.
    I když jsem se v Brně nenarodil, žiju v něm dlouho a stal jsem se velkým brněnským patriotem, hodně zdejších skupin znám z koncertů a mám také (téměř) všechny jejich desky.
    O zhýralosti může mluvit jen svatý a takového neznám [2]: Fredy je hvězdou Blog.cz. Škoda, že je tak tajemný. Rozhovor s ním by určitě překonal všechny rekordy. Závidím ti takového návštěvníka, u mě byl jen jednou, ale i tomu jsem moc rád.[3]: Hanko, díky za dort, už jsem si na něm virtuálně pochutnal. Písnička je moc pěkná, Jarka Nohavicu velmi obdivuji, podle mě je s Karlem Plíhalem jediným folkařem, který vedle výborných textů skládá i krásné melodie.[4]: Lýdie, díky. Těchto strašidel se bojím asi tolik jako děti ve Wildově Cantervillském strašidle.[5]: Kingu, ty víš, jak žít věčně, přijdu za tebou na radu.
    Statistiky také bavily Churchilla, ale jen ty, které si sám zfalšoval .
    Pro mě to byla i příležitost si alespoň jednou vyzkoušet perex.[6]: Pro mě to byl svátek, tak jsem hned obrazovku uložil, pro tebe vcelku běžná záležitost. S tím je však spojeno chvilkové výrazné zvýšení návštěvnosti, které neodpovídá realitě a další den se dostaví zase pád, proto to beru s rezervou.
    Díky za přání.[7]: 7 let? To jsi blogový mazák. Pro mě je to druhé působiště, to první, kde jsem byl jen hostem, mělo krátké trvání. Tady snad ještě nějaký pátek vydržím.

    OdpovědětVymazat
  16. [8]: Mě to nijak nevzrušuje, když to někoho baví?
    Časopis Rock&Pop je výborný, ještě jsem z něj nepřečetl vše, vždyť také má 100 stran, rozhovory s Robertem Plantem a Markétou Irglovou však samozřejmě ano. Uvažuji, že si ho předplatím. Jen mě trochu zarazilo úvodní slovo Vojtěcha Lindauera, z něhož vyplývalo, že budoucnost časopisu je dost nejistá.
    Já mám tištěné zdroje také radši, proto jsem si dosud nepořídil čtečku knih.
    Díky za přání.[9]: Tříletý chlapec, no jo, dětinštím :).[10]: Tebe má Fredy Kruger také moc rád, je u tebe častým hostem. Já obdivuji každého, kdo umí skládat verše, ale ty jeho jsou zcela osobité a poznatelné jako Ladovy obrázky.[11]: Díky, stejně tak já chodím moc rád na tvůj blog - za zábavou i cestopisnými a hudebními poklady.[12]: Už si to moc nepamatuji, ale v souboru mám uloženo, že:
    "To log in to the Flag Counter Management Area, visit http://s08.flagcounter.com/admin.cgi?IH
    Here, you can re-generate your Flag Counter code, update your settings, and more."Po registraci přišel e-mail s heslem.
    Užitečný je komentář Matthewa k článku http://maruska002.blog.cz/0812/pomozte-aj-vy, kde je i informace, jak do prostředí vygenerovaný kód pro aktivaci programu Flagcounter vložit.
    Další informace jsou také v článku na stránce http://s08.flagcounter.com/faq.html
    Detaily nastavení jsem odkoukal i z nastavení jiných blogerů přes pravé tlačítko myši na obrázek s vlajkami a vlastnosti.
    Nebylo to nijak složité.[13]: Já také nikdy nevynechám žádný tvůj příspěvek, tvůj blog patří mezi extraligu.
    U politiky mám někdy obavy, zda jsem nepřehnal své odsuzující názory, ale nikdy to nebylo zaměřeno vůči tobě, jen k mým nemilovaným politikům, kterým nevěřím ani nos mezi očima. Několik poslanců a senátorů vzdáleně znám a i proto ta má skepse.[14]: Komentáře jsou kořením blogování :)
    Hudební ukázka je nádherná. Anno, díky za odkaz, skladbu od poslechu dobře znám, ale že ji složil Rodrigo v r. 1939, jak se píše v komentářích pod videem, jsem netušil.

    OdpovědětVymazat
  17. Žádný dorty, žádný chlebíčky...to je mi tedy oslava! Doufám že se při čtvrtém výročí polepšíš!:) http://www.youtube.com/watch?v=e9emmqvLcuo

    OdpovědětVymazat
  18. Tvůj blog je bezva!:) A neříkám to proto, že patřím mezi tvé blogové oblíbence.

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Po té písničce jsem dostal hlad a nacpal se na den dopředu. Ale když přes internet se špatně společně hoduje, musel jsem to zvládnout sám  [18]: Ilono, to mě těší. Petr by mohl uspořádat zase nějakou výstavu, třeba nás tam příště bude víc.

    OdpovědětVymazat
  20. Já na hvězdičky vůbec nesahám, tady u výročního článku jsem jich ale dala 5.
    Tvůj blog se pěkně rozjel, máš hodně kvalitní články, které by se určitě neztratily ani v nějakém tištěném tematicky zaměřeném periodiku. Ráda to tu čtu a prohlížím si obrázky.

    OdpovědětVymazat
  21. [16]: S internetovými hudebními servery se dnes těžko bojuje. K zaznamenání návštěvnosti jim stačí kliknutí a živí je reklama. Časopisy to mají o poznání horší. Já předplatné mám a jsem spokojená. Je to levnější, navíc pokud některý z tvých synů studuje, dá se využít sleva ISIC a pak je jedno číslo fakt za hubičku.

    OdpovědětVymazat
  22. Aj u mňa na Wordpresse mám takých šikovných klikačov plusiek, či lajkov, či ako sa to tam volá. Priznám sa, neznášam ich. Len čo stlačím enter na odoslanie článku do internetového sveta, už je tam aj páči sa mi. Najprv som to vypisovala do článkov, aby to nerobili, lenže tí istí boli prví s lajkom aj na článku, v ktorom som to písala. Keďže sú to väčšinou zahraniční blogeri, ktorí slovensky nevedia, nemali ani toľko chochmesu, aby si ten článok dali preložiť. Nakoniec som rezignovala a prestala som si to všímať. Nechodím na oplátku klikať lajky na ich blogy. No niektorí sú teda poriadne vytrvalí. To isté sa deje aj na google+ a samozrejme na facebooku. Podľa mňa, tam je pôvod tohto konania Želám veľa ďalších blogovacích rokov! Ešte k tým hviezdičkám na blog.cz - myslím si, že väčšina polhviezdičkárov je v tom nevinne. Ja som sa párkrát pokúšala dať niekomu plný počet, no zastavilo sa to na jednej, možno aj na pol, iba som si to nevšimla a ďalej mi to nešlo. Preto som si tie hviezdičky u vás prestala všímať.

    OdpovědětVymazat
  23. To je mi polovičatost, tse!   Tak buď slavím a tedy pořádně se vším všady, nebo raději neslavím vůbec. Tak a abys věděl, ani kytku jsem nepřinesla, když ty nás neuctíš ani dortem.Já m-malé... pou-pou-poutko?... poupě! Ták a tady to máš! Kvůli tobě jsem zapomněla básničku. Léta dřiny a odříkání jsou v troubě!

    OdpovědětVymazat
  24. I já si dovolím pogratulovat, pěkně se to tu čte.
    Jako nezávislému blogokavárníkovi (ignorujícímu navíc sociální sítě typu xichtokniha apod.) mi však není jasné, k čemu jsou nějaké hvězdičky u článků a proč by sis z toho měl dělat hlavu. Ale zřejmě platí, že kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti (nebo vyjíti?).
    Tak hodně zdaru do dalších let.

    OdpovědětVymazat
  25. Gratuluji k pěknému třetímu výročí od založení blogu a vlastně k blogovým narozeninám!
    Také gratuluji k časopisu Sparks, výhra byla určitě zasloužená (já to potupně vzdala). Tvoji soutěž si pamatuji, byla na mě moc náročná (nebo jsem byla líná zapojit závity mozkové a progůglit se ku kýženým výsledkům), každopádně měla pěknou účast a dobré tipy.
    Proč Zuzana nepíše? Nemůže nebo nechce?
    Myslím, že psát ale zvládáš stejně dobře a tvoje turistické reportáže jsou opravdu na úrovni, jak slovně, tak fotograficky.
    Zkrátka, je to blog jaksepatří!

    OdpovědětVymazat
  26. Ještě s hvězdičkami - je možné, že někteří to chápou jinak a jsou přesvědčeni, že jedna hvězdička je jako jednička, tedy ocenění nejvyšší.
    Samozřejmě, může jít o hajtry, kteří kazí hvězdičkový profil každému...   

    OdpovědětVymazat
  27. P.S. opravuji - gratuluji k časopisu Rock-pop. Jak se mi do mysli dostal Sparks, nechápu...

    OdpovědětVymazat
  28. já hvězdičky vyřešil jednoduše, nemám je...
    jinak výborný blog, který sice nenavštěvuji pravidelně, ale pokud ano,
    pak vždy něco zajímavého objevím

    OdpovědětVymazat
  29. [20]: Není zač :)[21]: Hvězdičky také neberu vážně, ale od tebe si je cením, díky. Mám je tam jen proto, že v systému to tak implicitně bylo nastaveno.¨
    Děkuji za chválu, ale nepřeháněj.[22]: My máme předplatné jen na měsíčník Kam (za kulturou v Brně), a to už nejméně 15 let a ani nevím, jak a kde se to domluvilo. Asi na poště, zkusím zapátrat a Rock&Pop k tomu přidat. Po prohlédnutí říjnového čísla z tvé soutěže věřím v jeho fundovaný obsah víc než u hudebních serverů.[23]: Přesně tak, i když na Facebooku (ani Google+) nejsem, vím o tamějším zvyku klikat na lajky (likes) a odtud to přišlo i sem. Možná to někdy zruším, ale nechci zrovna teď, aby to nevypadalo, že se bojím negativního ohlasu.
    Díky za přání.

    OdpovědětVymazat
  30. [24]: Jestli ještě někdy budeš na brigádě na Lysé hoře, vyšlápnu na vrchol (chybí mně do rubriky Turistika, i když jsem tam už byl 4-krát, ale ještě bez digitálního fotoaparátu) a pozvu tě (a všechny další, např. podobně kritického Blouda :)) na  zmrzlinový pohár.
    "Já malé poupě" ... sedávám v koutě - tak nějak, ne? Ty na to rozhodně nevypadáš [25]: Nezávislý kavárníku, díky za přání a za tvou příjemnou a ducha povznášející kavárnu. Ty hvězdičky jsou jen na ozdobu, mají pěknou modrou barvu :)[26]:Van Vendy, díky.
    Zuzana se delší dobu nemohla na blog vůbec dostat, dokonce ho ani číst, jako kdyby byl přístup ze zahraničí nějak blokován, psal jsem i S. Rulcovi, zda neví, čím by to mohlo být. Odpověděl, že žádné blokování nikde nastaveno není, nakonec na programu s vlajkami je vidět, že ze zahraničí lze přistupovat.
    Zuzaně se ale stejně už nechtělo sem psát, protože si myslí, že moderní umění něco říká jen mizivému počtu lidí.
    Je také hodně pracovně vytížena a nemá času nazbyt (já jsem v prvním roku také byl aktivnější a napsal i 5 článků za měsíc, teď se snažím udržet normu 3). Je to velká škoda.[27]: Myslím, že půjde spíš o hatera, protože to není ojedinělý jev. Ale nijak mě to nevzrušuje. Největší odměnou jsou komentáře a ne hvězdičky.[28]: S tím Sparksem jsi vzbudila mou zvědavost, neznám ho, zkusím Google.[29]: To je asi nejlepší, uvažuji o tom také.
    Draku, díky. Já tvé blogy také moc rád navštěvuji, z časových důvodů (stejně  jako u jiných) většinou jednou za týden o víkendu. Ten tvůj temný blog a zájem o tvrdý rock pro mě byl v porovnání s krásnými a poetickými fotografiemi přírody velkým překvapením.

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Co 15. 11. - uctění studentů a obětí Lysé hory u Kříže?

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: Děvče, vždyť tam může být v tu dobu metr sněhu, ne? Pamatuji se na upomínky pod vrcholem na lidi, kteří nedošli, protože cestou zmrzli.
    A pak taky se brzo stmívá, mrholí, z hlediska fotek je lepší s turistikou počkat až na jaro. Letos naposled jsem byl na větší túře koncem srpna (ve Vysokých Tatrách na Východné Vysoké).
    Budu se těšit v létě a třeba tě tam s Čerfem zastihneme.

    OdpovědětVymazat
  33. [33]: Zatím ČHMÚ o sněhu nic neříká, takže nevidím problém, ale chápu, že kdo nezná terén poslepu, se asi těžko bude ploužit na tuhle akci.

    OdpovědětVymazat
  34. Lepší půl hvězdičky než žádná. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Zdá se, že se podařilo. Moc děkuju a přeju krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
  36. Gratuluji, pochybuji, že já to vydržím se svým blogem

    OdpovědětVymazat
  37. " Tři roky píšu zde do blogu !
    Rád bych psal dál, ale nemohu !
    ..... tady to nejde, - otočit lista !
    barák již popsán, není tu místa !... ani kousek tam nezbyl !!"( muž tvořil tam sprosté kresby,
    podobné nápisy , - fasádu  zničil ! )... podobní ( jako on ) výtečníci
    psali tam  glosy  a odpovědi !!" Já slyšel, že strážníci o nás již vědí ! "
    ... šeptá si  Frantischekk  Wotlaskka... tu slyší hlas  Duschana  Wocaaska,
    který v tu chvíli  přilít :" Musíš  udělat  dilít  !!"" Nejsi - li  náhodou  tydýt
    všechno teď najednou nesmažu !"... Počkej, však já ti ukážu !!"
    " Nejde to ! ... utéci bude lepší,
    věř mi, že cítím nebezpečí ...
    ano !  cítím to v rypáku !!... pojďme k jinému baráku !!"Pozdě ! neb právě na ulici
    objevili se  tři střážníci !!!" Konečně !  máme vás výtečníci !!"... již muži jsou  vlečeni  na strážnici !

    OdpovědětVymazat
  38. My great congratulations. Každý tvůj vynikající článek zaslouží více, než těch pět hvězdiček. Těch půlek si nevšímej, to je pod hladinou tvé úrovně. Já na hvězdičky ani  nehraji, vůbec jsem si je na blog nezadala.
    V Srdci blogu jsem četla vyjádření pana S.R., že jsi chlap se čtyřmi tituly. A jako takového tě nemusí nějaký půlhhvězdník zajímat. Já mám pro tebe hvězdičky:*********************************************************************

    OdpovědětVymazat
  39. [34]: V předpovědích už ale hlásí, že v příští dny přijde mráz (z Kremlu) a co je zima a déšť v nížině, na Lysé hoře znamená sníh. Zas tak hrozné to asi ještě nebude, ale v létě to má přece jen jiné kouzlo.[35]: Taky si myslím, půl hvězdičky znamená jednu návštěvu [36]: Existuje ještě jeden program (a asi i lepší) na sledování zahraničních návštěvníků - Revolver Maps http://www.revolvermaps.com/, který ukazuje nejen počty návštěvníků, ale na mapě světa zobrazuje puntíky, odkud přesně přišli. Ale našel jsem ho až později a už se mně nechce ho aktivovat a začínat zase od začátku.[37]: Proč ne? 3 roky - co je to v životě lidském? Utečou jak voda.[38]:Jdeme o dům dál, strážníků se nelekejme, vždyť jsou to padavky a popletové.
    "Před strážnicí stáli plačící tři strážníci asi ve tři v noci"
    (Ježek, Voskovec, Werich - Tři strážníci
    http://www.youtube.com/watch?v=8lPUY7gK-KU)
    Fredy, díky za vzácnou návštěvu a vtipné verše.[39]: Beo, díky, teď jsi zvýšila můj hvězdičkový průměr nejméně na 10

    OdpovědětVymazat
  40. [37]: ale no tak nepodceňujte se :)

    OdpovědětVymazat
  41. S potěšením gratuluji k výročí, Miloši! :) Taky bych měla začít slavit, bloguji od roku 2007 a mému blogu jsem oslavu ani jednou nedopřála, protože na to prostě a jednoduše pokaždé zapomenu . Ale příští rok si to pohlídám..;).
    Tvůj blog mám velmi ráda, píšeš zajímavé články a máš tady moc pěkné fotografie..:). Přeji ti další úspěšné blogové roky! :)

    OdpovědětVymazat
  42. Přečetla jsem článek, komentáře a najednou nevím, co mám ještě napsat. Jden tak prostě: ráda sem chodím, čtu vše co napíšeš a moc se mi líbí ta všestrannost a fundovanost článků. Jse zde o něco déle, ale myslím, že celá moje tvorba takových kvalit nedosahuje, jako tvoje za ty tři roky. Díky. A zásadně klikám na tu pátou hvězdičku, byla jsem poučena, už nevím u koho...ty si ji zasloužíš.

    OdpovědětVymazat
  43. Jen  - jsem -oprava, klávesnice mne nějak poslední dobou neposlouchá.

    OdpovědětVymazat
  44. Blahopřeji k pěknému výročí, Miloši! Zajdi si ke mně na "sladké stránky" a vyber si tam nějaký dort nebo cokoliv jiného.    Péct a posílat ti ho ale nebudu, na to zapomeň, musí ti stačit fotka.   
    Napsal jsi k výročí skvělý článek. Moc ráda k tobě chodím, i když mi to někdy trvá déle, než se sem dostanu.
    Tvoje články jsou vždycky moc zajímavé, je z nich vidět, že máš přehled. Navíc je pokaždé doplníš moc pěknými fotkami a videi.
    Takže ti přeji do dalšího blogování spoustu prima článků a tvému blogu jen samé "pětihvězdičkové" návštěvníky.   

    OdpovědětVymazat
  45. [40]:[36]: MIloš, ahoj, Ty si mi už raz radil, ako si mám urobiť ten "Google" počítač. Vykašlal som sa na to a tak som chcel skusiť tento spomínaný "revolver", Dali mi tam kód-text, ktorý si mám dať na"moju stránku"!Kam preboha? Nemám ani šajnu, kam by som to mohol kopirovať. Ako sa to robí? O programovaní nemám ani šajnu.

    OdpovědětVymazat
  46. [41]:Přesně tak, když to alespoň trochu baví, a Lóra přispívá velmi často, tak určitě ano a pak není důvod přestat.[42]: Měla by sis to datum dát na viditelné místo, já ho mám vpravo nahoře pod logem. Ale stejně je důležitější si pamatovat, kdy jsme se narodili my a partner(ka), kdy máme co zaplatit
    Jitko, s fotkami nepřeháněj, jsou jen ilustrativní.[43]: Ružo, každý má své zaměření a osobitý styl a v tom je blogová sféra zajímavá, já nikdy nebudu psát povídky, veršovat, ..., jak to umíš ty.[44]: Mně také vadí, že se komentáře (na rozdíl od textu článku) nedají opravit, kolikrát si všimnu chyby (a dokonce i gramatické) až po několika dnech, když už ani nemá cenu se k tomu ještě vracet.[45]: Hanko, díky. Já mám na sladké slabost a dívat se na takové dobroty je úplný masochismus [46]:Kingu, takto:
    1. V administraci zvolíš Nastavení, pak v levém sloupci klikneš na Volitelný dolní box nebo Volitelný box v menu (záleží, kde mapu budeš chtít mít, ale asi se do menu nevejde a ten dolní box bude lepší, v něm to má i Renata Štulcová http://rafaelovaskola.blog.cz/, můžeš se u ní podívat, jak mapa vypadá.2. Ve zvoleném boxu klikneš na ikonku HTML, otevře se editační okno pro psaní HTML kódu a do něj jednoduše přes Ctrl-C, Ctrl-V nakopíruješ svůj kód,3. Potvrdíš tlačítkem Aktualizovat,
    to tě vrátí do okna, kde jsi byl před klinutím na ikonu HTML, a tam vše dokončíš stisknutím tlačítka Uložit a tím by se funkce měla aktivovat.
    (Z administrace už můžeš vyskočit.)

    OdpovědětVymazat
  47. [31]:Sparks je vlastně ve skutečnosti Spark a nějak mi to utkvělo v paměti v souvislosti s muzikou. Zagůglila jsem totiž taky! a díky tomu přišla na to písmenko navíc.
    Ale jsem ráda, že souvislost s hudbou zůstala a že se nejedná o nějaký dívčí časopis...

    OdpovědětVymazat
  48. Och o půlhvězdičkářích jsem ještě neslyšela, ale u přijetí v AK jsem pár tradičních 5 schytala No a co se týká nejvyhledávanějších článků - mě se dostává tak třetina návštěvníků na blog přes porno a sex, takže se vůbec nedivím, že jakmile je v nadpisu klín, erotika, hned je návštěvnost v nehorázných číslech hodně štěstí do dalších blogových let!

    OdpovědětVymazat
  49. Vždycky dávám pět hvězdiček, no, někdy teda zapomenu, ale jako by se stalo. Tvé krásné, poučné a vtipně psané články si zaslouží jedině obdiv a kdyby to šlo, dala bych i deset hvězd.
    Přeju ať se nadále daří jako doposud, hodně štěstí, inspirace a spokojených návštěvníků.

    OdpovědětVymazat
  50. [48]: Nic mně to neříká, budu muset také zagúglit.
    Jsem ale rád, že přispíváš do rubriky Forum Musicum a píšeš také k tématem obšírnější články o hudbě. Tato rubrika je na celém Blog.cz mou nejoblíbenější.[49]: Asi bychom je tedy měli v názvech hojně používat :)
    Blogerka Bloud. Well Bloud jednou zmiňovala, že k ní se z vyhledávačů nejčastěji dostávají přes "kalhotky" nebo Krutomývala - blogera, který o sexu (svém vlastním) hodně píše a s Bloudem blogově hodně komunikuje.[50]: Bev, o ty hvězdičky opravdu nejde, je jen úsměvné si představit, jak si ti půlhvězdičkáři tak dělají dobře.
    Díky moc za přání.

    OdpovědětVymazat
  51. Tak tady neměli půlhvězdičkáři šanci ;) Gratulovat asi nebudu, počkám na další výročí, u kterýho, dá-li příležitost, budu osobně a ve správný čas

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)