9. února 2020

Nic netrvá věčně

ani láska k jedné slečně.

Nedávno jsem bilancoval osmý rok na blogu a teď ještě přidám vzpomínku na celou dobu jeho existence a k blogové doméně samotné.

Blog se narodil 4. listopadu 2011 a v r. 2012 jsme společnými silami se Zuzanou zveřejnili 90 článků (já 47, Zuzana 43), v r. 2013 počet poklesl na 67 (já 40, Zuzana 27), v dalších letech jsem už přispíval sám a téměř vždy 3 články za měsíc, a tedy 36 za rok (s výjimkou r. 2014, kdy jich bylo 38). Blog ale hodně dlouho nikdo neznal, také jsem o něm nikomu neřekl, a první komentář se objevil až tři čtvrti roku od založení. Nepochlubil jsem se s ním dodnes, protože kdyby někdo z mých známých nebo kolegů věděl, že přispívám na doménu, kde mezi hlavní hvězdy patří (resp. patřily) Lady Vanilka a Dominikísek, úplně bych se znemožnil.

Při zkoumání hlavních stránek domény jsem později objevil Autorský klub (AK) a privilegium zobrazovat články jeho členů na titulní stránce. Ty jsem ovšem až na výjimky nijak neobdivoval a pokud jsem pak na Srdci blogu u článků administrátora Standy něco komentoval, většinou jsem se vyjadřoval kriticky. Záhy jsem ale pochopil, že mnozí členové AK se považují za jakési "lepšolidi" a nečlenové jsou pro ně jen křoví. Jednou, při mé ne zrovna lichotivé poznámce k úrovni AK, mně kdosi z té partičky poradil něco ve smyslu "ať držím hubu, když mezi vyvolené nepatřím, a starám se o sebe."

To mě vybudilo tak, že jsem do AK také podal přihlášku. Zájemců tehdy byly stovky, Standa z narůstající fronty jich každý týden několik desítek prozkoumal a vždy v pátek v 8 hodin předložil pro něj zajímavého uchazeče k hlasování čtenářům, aby rozhodli, zda jej považují za hodného pocty stát se novým členem. Ne každý však úspěšně prošel. Na mě se dostalo po 9 měsících od podání přihlášky, Standa mě do svého předvýběru zařadil a předhodil "lvům" s tím, že je (po mých kritikách) sám zvědavý, jak to dopadne. Ve školním hlasování jsem obdržel několik pětek, jedniček bylo však o dost víc a členem AK jsem se stal (téměř na den přesně 2 roky od založení blogu).

Výsledek hlasování je na obrázku.


Povzbuzen tímto úspěchem jsem mu poděkoval a současně požádal, zda by mohl do AK zařadit také Robku, kterou zřejmě opominul, protože měla přihlášku mnohem staršího data než já. Robka svůj blog založila jako velká obdivovatelka Roberta Planta (dodnes hudebně aktivního zpěváka někdejší hardrockové skupiny Led Zeppelin), ale původní zaměření na hudbu postupně rozšířila na psaní velmi hezkých povídek, básní, příběhů ze své praxe a komentování společenské situace. Standa kupodivu na mě dal a Robku do AK vzal.

Tehdy se uplatňovalo pravidlo, že členství v AK, pokud autor nepřestal blogovat, zůstává natrvalo. Členů tak stále přibývalo, až jich bylo kolem 250, článek na titulní stránce, kde se jich zobrazuje šest, se dlouho neohřál, zpravidla po hodině odtud zmizel. Při mé aktivitě tři texty za měsíc jsem z toho těžil velmi málo.

Myslím, že roky 2013-2015 (pro mě i 2016) byly na Blog.cz nejlepšími. Standa se věnoval Srdci blogu, nejméně 2krát týdně psal zajímavé články, vedl rozhovory s blogery (blogerkami) a ti i sami mezi sebou, Robka vedla hudební rubriku, David fotografickou, Teeda psala o vaření, Destinaetus rozebíral designy blogů, existovala také výtvarná rubrika, proběhlo několik soutěží, Standa každý den vybíral tři nové články do pohyblivých upoutávek, zkrátka to žilo. Zrodila se také iniciativa Pod Lupou, která si kladla za cíl AK "pročistit" a nekvalitní blogy vyřadit. Hodnotitelky (vzpomínám si na m. a Maglaiz) však neměly žádné pravomoci někoho "vylučovat" a akce vyšuměla.

Tehdy jsem se na blogování díval s optimismem a bavilo mě na blog přispívat a číst mé oblíbené. Jenže pak se to zlomilo. Standa zrušil všechny rubriky v Autorském klubu a možnost se do něj hlásit, pak vymazal i existující obsah, a zdůvodnil to tím, že přednost (z pohledu provozovatele) mají stránky KRASNA.CZ. Texty o líčení, outfitech, antikoncepci a menstruaci mě však vůbec nezajímaly, tato část byla také hlavní příčinou, že jsem se za svou "angažovanost" na Blog.cz styděl a raději o ní pomlčel. K dokonání všeho Standa začal sám z AK vyřazovat členy, přitom hlavně ty, kterých jsem si nejvíc vážil: Čerfa, TlusŤjocha, Vencu, Blouda. Well Blouda, Maglaiz, … (se všemi mám na blogu rozhovor).

V lednu 2017 Standa ohlásil odchod z Blog.cz. Jestliže jsme si někdy nad jeho výběry zoufali, je však jasné, že nikdo se nezavděčí všem, a Standa asi navíc musel vycházet vstříc "marketingovým" zájmům nadřízených (třeba Barbie blondýna Lotty Biondi se svými selfie, zaměřenými na vyšpulené rty a výstřih, byla cennější než všichni poeticky zaměření blogeři dohromady), pak po jeho odchodu Blog.cz přešel na vysloveně sestupnou trajektorii. Bára se alespoň snažila obměňovat upoutávky, i když články psala výjimečně, Hanka už se nestará ani o to a titulní stránka je v této části beze změny snad od Vánoc a ve spodní části jsou bílá místa, protože zmizela "okna" pro Krásnou.cz a Téma týdne. Může to být i tím, že Standa byl redaktorem na plný úvazek, kdežto po něm už provozovatel o doménu ztratil zájem.

A tak není divu, že mnoho kvalitních blogerů odešlo, další to zvažují a zdá se, že není daleko chvíle, kterou Miroslav Skopal z blogu Deník kocoura Modroočka s černým humorem vykreslil v parte, oznamujícím, že "po dlouhé a těžké nemoci" zesnul náš drahý Blog.cz.

P.S. 13. 2. 2020: Dnes (po několika týdnech) byla aktualizována domovská stránka Blog.cz a obnovena sekce Téma týdne. Dokonce se tam objevila upoutávka i na tento článek. Děkuji a také za blahopřání k osmi rokům blogování na této doméně.

44 komentářů:

  1. Je pár blogů kde mi bude hodně vadit pokud se autoři rozhodnou definitivně skončit a nepřejít na jinou platformu pokud b.cz opravdu skončí, což zatím vypadá velmi pofidérně s tím že jednou končí, pak nekončí a pak zas končí.... A právě ten tvůj k nim patří, byť v některých věcech si sice trochu nerozumíme. Nicméně mě to bude líto pokud se rozhodneš skončit.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne do AK přijímal ještě Krutomluv...[1]:
    Mne také budeš chybět. Zkus jinou platformu já mám od 2018 záložní pracoviště na tlustjoch.blogspot.com/
    Zdá se, že nadešel čas ho aktivovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Blog sice neskončil, ale zase se o další krok "sesoupnul"

    OdpovědětVymazat
  4. Tak už jste se vyplakali a nyní vzhůru na další články.

    OdpovědětVymazat
  5. Věděla jsem vždy, že můj blog sem byl v r. 2010 převeden z blogů Novinek, které končily  hlavně proto, že jsem měla hodně čtenářů. Hodně článků to zajišťovalo. Také zavedená "povídací" Kavárnička. Samozřejmě množstv í neznamenalo kvalitu. Zaměřovala jsem se hlavně na zábavu, informace o různých událostech. Tak mi vlastně nevadilo, když jsem v AK nebyla. Nejsem závistivý člověk, oceňuji fundované články, ale i takové ty na city působící. Jsme  lidé a ve svém věku již vím,  jak je vše nestálé, nezavděčím se lidem všem a ani to nechci. Kam chodím, chodím ráda a pokud se mi něco nezamlouvá, někdy i rýpnu případně jsem potichu. Nerada lidi zraňuji a nemusí se mi vše líbit, ne? Sem jsem chodila vždy ráda, doufám, že ještě budu. Mám už domluveno s tím mým IT -synem, že mi zálohuje blog, abych něco nezorala, případně pohlídá, kdybych se chtěla nebo byla nucena se někam přestěhovat pomůže mi. Miloši, pokud to půjde, nechoď nikam a když dej odkaz, kde tě najdeme, jo? Dám si  to do oblíbených na lištu a hotovo.♥

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Stejně si myslím, že blog.cz už jenom lapá po dechu a za chvíli půjde ke dnu. Je to škoda, měla jsem to tady moc ráda,byla tu fajn komunita, měla jsem tady oblíbené blogy, ale všichni už odešli. Vážně uvažuji o tom, že to tu zabalím (blog mazat nebudu, ale postupně se přesunu jinam). Nevím sice, kam ještě půjdu, protože mě ještě žádná doména moc nezaujala.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že je to jednoduché: Buď nový majitel Novy najde pro blogovou platformu uplatnění nebo ne. Já osobně myslím, že je to při současné vlně odlivu zájmu o blogy pro mediální firmu spíš přítěž, ale rád se nechám mile překvapit . Mimochodem, taky jsem si pro jistotu vytvořil nouzové záložní místo na blogspotu, ale zde to beru jako svůj blogový domov, který nebudu měnit jen proto, že občas nejezdí výtah, nefunguje elektrika a neteče teplá voda. Nejsem žádné blogové bebíčko, abych odcházel jen proto, že jinde je to v některých ohledech jednodušší a komfortnější. Když mě okolnosti k odchodu donutí,  budiž, nevadí, zařídím se podle toho. Ale přiznávám, že mi trochu vadí, jak se v okamžiku každé krize vynoří řada těch, kteří už působiště změnili, aby přihodili své polínko pod kotel emocí (všechno je tu špatně, já to vždycky říkal, za chvíli to bouchne, kdo tu zůstává, je líný hlupák, atd.) Už jen proto tady hodlám vydržet a pokračovat v tom, co dělám, protože k tomu žádný velký komfort nepotřebuji .

    OdpovědětVymazat
  8. Počkej, Miloši,
    ale nechceš skončit s blogováním, že?

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za povzbudivý článek.Snad zůstaneš a nebudeš se někam stěhovat.Taky hledám možnosti jak se zálohovat, zda jen něco nebo nic? Ale když potřebuji povzbudit, jdu k Tobě a nerada bych o to přišla.

    OdpovědětVymazat
  10. Ach jo! Už zase jsem Otavínka Spamová. A to už nevyplňuji web, abych předešla čtyřem nevhodných písmenek. Asi se půjdu pověsit na kandelábr.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: len ci nas ten kandellabr vsetkych unesie? A ci to funguje? kingrucola.bloggspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi pro mne velice inspirativní člověk, díky tobě nahlížím na cestování úplně jiným úhlem pohledu, přestala jsem být díky tvým cestovatelským postřehům ovcí.
    Kultura, výtvarné umění, hodně jsi mne nenásilnou formou naučil.
    Přiznám se, chyběl by mi tvůj blog a moc. Respekt, veliký !

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Poslechni, králi, udělej z toho království české a přidej řádná přihlášení, vůbec u tebe nemohu komentovat.

    OdpovědětVymazat
  14. [6]: Ten argument s komunitou mi přišel už před třemi lety takový neúplný, až skoro falešný, protože když věci nefungují a neobnovují se, tak nemá vliv, co je to za platformu, komunita, která se udržuje tím, že ji udržují aktivně uživatelé, se dá založit kdekoli. Jediná skutečná výhoda tady byla snazší hledání jiných blogů, to opravdu jinde není a je to jediný důvod, proč jsem tu po odchodu nezrušila účty a proč sem pořád chodím, hledat odkazy na další. Už méně, protože se objevilo pár blogspotů, přes které se můžu ostat k dalším a dalším, ale dokud fungovaly žebříčky, bylo to jednodušší. Z technické stránky je tohle ale naprostá pohroma.Jinak jako super, tvůj blog a já máme společný narozky!

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: tvoj wunsch moj befehl! Ale teraz musim...

    OdpovědětVymazat
  16. I mně by tvůj blog moc chyběl, tím víc, že jsem se zrovínka po delší pauze vrátila k blogování a s předsevzetím, že musím celkově víc číst blogy a tvůj obzvlášť, protože jak se dostanu maximálně do okresního města, díky tobě si můžu krásně zacestovat. Nepíšu poučit se, protože to už bych si moc fandila, znám svou paměť. Na druhou stranu je pro mě všechno pořád nové, což taky není k zahození.   
    Napsal jsi to moc krásně, opravdu mě rozesmálo, jak píšeš, že jsi se blogem nepochlubil kolegům i důvody proč a chápu to. I když teda zrovna ty si s tímhle nemusíš dělat hlavu, svým blogem se můžeš klidně pochlubit, je perfektní.
    Pro jistotu jsem si ale taky založila nový blog na blogspot, ale zatím slouží jenom jako skladiště, kam kopíruju některé články.

    OdpovědětVymazat
  17. Pozastavila jsem na svém blogu provoz. Administrátorka mě vyloučila bez vysvětlení z autorského klubu, což mi připadá pěkně podlé. Už mě to tu vůbec nebaví, co se děje teď,je strašné...

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Kruci, myslel jsem si, že tenhle nepěkný místní zvyk už odvál čas...

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Já s blogováním nechci končit, ale také nechci pokračovat tady.Na blogspotu mám zatím založenou jen prázdnou stránku.
    Tobě se s IT pomocí podařilo celý blog perfektně přetáhnout, že na blogspotu vypadá ještě lépe než býval na Blog.cz.
    Já bych to chtěl někdy udělat sám, ale teď vůbec nemám čas a kdy ho budu mít, je ve hvězdách.[2]: Jo, bájný Krutomluv , o něm jsem jen četl.
    Díval jsem se na tvůj blogspot, pěkné je, že sis přenesl svou originální adresu beze změny, má už byla obsazena a musel jsem k ní přidat číslo, které vyjadřuje počátek blogování, tj. mish-mash11.blogspot.com/.[4]: Já nenaříkám, jen realisticky soudím, že do domu s demoličním výměrem už nemá cenu stěhovat nové obrazy a nábytek.

    OdpovědětVymazat
  20. [5]: Divím se, že na Novinkách blogy zrušili, ty jsou přece základem stránky Seznam.cz a výborně prosperují, na iDnes a Aktuálně je pořád provozují.
    A stěhovat se podruhé by byl už opravdu pech.
    Odkaz jsem už dal v předchozím komentáři, ale nic tam ještě není a dlouho nebude, protože nemám čas se zabývat přetahováním.[6]: S povzdechem zcela souzním.
    Blog.cz se zdá být bez správce/správkyně a funguje jen setrvačností, dokud se "nevybije baterie".[7]: Já jsem také nikdy nehořekoval nad technickou zaostalostí blogu, i při menších možnostech se dalo nastavit, co jsem potřeboval, ale ztratil jsem víru v perspektivu domény. Pochybuji, že v tom zmrtvělém stavu by byla přitažlivá pro inzerenty a mohla se uživit. A na pomoc  mecenášů bych nesázel.[8]: Nechci, témat mám na desítky článků dopředu a přibývají další, ale tady už ne.

    OdpovědětVymazat
  21. [10]: Hanko, to nechápu, myslel jsem, že "riziková" kombinace je jen h-t-t-p.
    Kandelábry by měly sloužit jen k světlu do našich životů :).[11]:[12]: Kingu, ty jsi ale šikula, tvá stránka má vše, co na ní chci mít, i počty článků v rubrikách. Jakou šablonu jsi použil, prosím?[13]: Já jsem byl zase inspirován negativně, když jsem viděl, že každý návštěvník Paříže dává do článků selfie s Eiffelovkou, zařekl jsem se, že tu na blogu nikdy nevystavím :).
    O výtvarné umění se zajímám od puberty, takže proto mě to táhne hlavně do míst, kde jsou galerie, a tam je pak většinou i zajímavá architektura.[14]: Komentář jsem ještě nezkoušel, ale prostředí má King opravdu královské.

    OdpovědětVymazat
  22. [15]: Jenže i ta komunita taje jak sníh na Slunci. Ruža z Moravy napíše poslední Kavárnu, Čerf s TlusŤjochem zhasnou, zazvoní konec a pohádky bude konec.Myslel jsem, že máš víc než osm let :).
    Rozumím, ale nedalo se tomu odolat.[16]: I král slyší na přání dvorních dam :).[17]: Bev, loni v létě jsme byli na Vysočině a projeli většinu míst se sochami Michala Olšiaka, tvůj článek byl velice inspirativní a líbilo se mně, že jsme se i pěkně prošli, např. k Mamutovi, k Hamroňovi, Hrochům ve Škrdlovicích apod.
    Jsem rád, žes znovu začala a těším se na tvé povídky.[18]:[19]: Je to opravdu divné, já bych čekal, že administrátorka už také dala Blogu.cz vale a teď to mají v ruce jen technici, kteří na obsah kašlou.

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Miloši, na Novinkách, které patří Seznamu prý to patřilo stejnému majiteli. Tam to zrušili proto, že tam nebyly dávány žádné reklamy a nechtěli to zadarmo nadále poskytovat. Proto  tehdy docela  rdi přetáhli sami ty čtené-tedy navštěvované. Navíc jsem tam  měla založený blog -neprovozovala jsem ho však. Upozornili mne, že tam mám něco napsat a pak mi nabídli přetáhnutí celého blogu.

    OdpovědětVymazat
  24. Víte co? Klídek, ono se to vyvrbí. Jít jinam, na to bude vždycky čas a poznáme třeba jak to kde klape. Osobně bych nechtěla být tam, kde jsou komplikované komentáře, mám ráda lidi a jejich reakce. Psát si jen pro sebe, to bych mohla , ale ...

    OdpovědětVymazat
  25. Miloši, myslela jsem, že Otavínka komentářem [10]: dávala na srozuměnou, že nějaký její předchozí komentář u tohoto článku padl do spamu. A předpokládala jsem, že až budeš vytahovat ten její, vytáhneš i můj. Není sice nijak úžasný, ale chtěla jsem vylehčit situaci.

    OdpovědětVymazat
  26. [24]: Alespoň, že pomohli s tím přestěhováním, tolik péče bych ani nečekal :).[25]: No, právě, mě třeba Blogger (tj. blogspot) odrazuje komplikovaným odesíláním komentáře, kde je snad 6 různých režimů a bez Google účtu je nutné potvrzovat, že nejsem robot, vybírat v šachovnici devíti dlaždic, které k sobě patří apod. a mezi tím se může komentář i ztratit.
    Na Blog.cz bylo ovládání i vkládání článků jednoduché.[26]: Aha, máš pravdu, to jsem nepochopil, teď jsem komentář Otavínky odblokoval, ale tvůj v těch zadržených nevidím. Někdy to má však zpoždění až do druhého dne.[9]: S tím zálohováním nemám problém, protože si články píšu na lokálním disku počítače, ukládám je do samostatného adresáře i s obrázky a teprve odtud je vkládám na web. Jenže těch obrázků je vždy poměrně dost, i vnořených odkazů, a tím i přes jednoduchost postupu to vždy zabralo dost času. Že bych měl takto vkládat články za 8 let nanovo, je pro mě teď nepředstavitelné.

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: Píšu všechno přímo, jen obrázky si připravím a pak dám  do galerie, odkud to jde do článků. I pokračování povídek píši přímo do článků, protože bych to asi pokaždé pak přepracovala.

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: To neumím, k uvažovaným článkům si nejdříve napíšu několik opěrných bodů a až se mně zdá, že bych je už mohl vytáhnout ze šuplíku, snažím se je nějak propojit a třeba se tím zabývám celý večer. Někdy je ani nedokončím a zkusím jiný.Ale tento, jak jsem byl naštvaný, mně šel hodně od ruky a do hodiny byl na světě .

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Ty body si dávám také, hlavně jména si poznamenám a pak píši. To je fakt, když je člověk něčím naštvaný jde mu psaní od ruky...   

    OdpovědětVymazat
  30. Už mi blog zabanovali, prý v rámci boje proti spamu. Vzal jsem to radikálně a blog zrušil..

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Blog "janturon" prý ještě nebyl aktivován
    Honzo, pokud jste stačil blog zazálohovat, nebo aspoň články zkopírovat, žádné zle. Vaše práce nepřijde vniveč. A začít se dá na nové platformě.
    Za celý loňský rok jsem dala na blog 2 (slovy dva) příspěvky. Ten pocit, že nemusím psát něco nového, jen sledovat tvorbu jiných blogerů, které to ještě baví, je v určité životní etapě osvobozující.

    OdpovědětVymazat
  32. [30]: Ze základní vojenské služby si pamatuji průpovídku jednoho důstojníka: "Vojáci, když jsem blbej a nic si nepamatuji, tak mám sešit a tam si všechno píšu. Já mám dva."
    A já se tím řídím, jen to píšu na počítači a souborů mám stovky :).Mě také zdržuje vybírání fotografií, kterých mám vždy mnohonásobně víc, než jich použiju, některé také řeším jako koláže, a to také zabírá čas.[31]: To už je absolutní křeč. Ale doufám, že články nahraješ někde znovu a budeš v blogování pokračovat. Líbí se mi tvé příspěvky.[32]: Já jsem to dosud bral tak, že musím držet svou normu 3/měsíc, jinak zlenoším a čas mně stejně proteče mezi prsty.
    Axino, ještě k tomu ztracenému komentáři: díval jsem do administrace a kromě komentáře Otavínky jiný ve spamu nebyl. Ale teď už se nemůžeme divit vůbec ničemu.

    OdpovědětVymazat
  33. [33]: Miloši, já ti věřím. Dala jsem ho tak, že by se býval měl objevit hned za druhým komentářem Otavínky.
    Obsahoval odkaz na video a proto se zřejmě funkcím blogu.cz znelíbil. V tomhle komentáři uvedu jen jeho text. Vlastní odkaz dám do dalšího komentáře, protože si tu připadám jako když kráčím po minovém poli Ten komentář zněl:
    Nic netrvá v světě věčně,
    ani láska k jedný slečně.
    Následoval odkaz a pak na dalším řádku smajlík s úsměvem.Odkaz byl na video s Jiřinou Bohdalovou, zpívající "Majzl polku". Znám tuhle písničku desítky let ze seriálu Hříšní lidé města pražského. Tam ji zpívá (v detailech s přiléhavějším textem) Věra Nerušilová.

    OdpovědětVymazat
  34. [34]:[35]: Pěkná píseň, doplňuje se v obráceném gardu s veršem, který jsem někde slyšel a ani nevím, kde to bylo.
    I ten seriál byl pěkný.
    Zajímavé je pro mě také vidět Jiřinu Bohdalovou zpívat, to je pro mě úplná novinka.

    OdpovědětVymazat
  35. [36]: Já jsem si vůbec neuvědomila, že ten inspirující verš (nic netrvá v světě věčně, ani láska k jedný slečně) vlastně v té písní zpívané Jiřinou Bohdalovou vůbec není!
    Jak jsem si přečetla úvod tvého článku, hned mi naskočila písnička, ze které to je. Na youtube ale v původní verzi momentálně není. Takže tady je odkaz na ten "správný" text:
    www.velkyzpevnik.cz/zpevnik/lidovky/byla-panna-mel-pana-majzl-polka
    a tím je možné kauzu, že blogu.cz mají (někteří) víc, než dost, uzavřít

    OdpovědětVymazat
  36. Na Standu jsme nadávali a bývalo to i právem, ale alespoň měla tahle platforma nějakou úroveň. Také migruji jinam, na tohle už nemám nervy, takový šok, jaký byla hláška o ukončení blog.cz už nechci zažít.

    OdpovědětVymazat
  37. Gratuluji k umístění článku na resuscitované titulce. To se každému nepodaří objevit se tam těsně po období klinické blogové smrti .

    OdpovědětVymazat
  38. Zrovna tenhle článek bych na titulce nečekala, ale jsem ráda, aspoň jsem sem zavítala. :) Taky mě dneska zablokovali, taky přemýšlím, kdy to odtud přestěhuju, ale zatím jsem věrná (anebo líná).

    OdpovědětVymazat
  39. [37]: Na lidovky vůbec nejsem, ale někde jsem slyšel, že folkový hudebník a zpěvák Jaroslav Hutka prý dost čerpal z jakési Sušilovy sbírky lidovek.[38]: Myslím, že Standa v prvních letech svého působení byl pro Blog.cz velkým přínosem a vůbec jsem nepochopil, proč pak všechno stopnul a smazal. Jestli nějaká krize středního věku, vyhoření, příkazy shora a jeho reakce po mně potopa? Docela by mě zajímalo, co dělá dnes.[39]: Labutí píseň prý také není na poslech zrovna líbezná :).[40]: Myslím, že jsem měl i lepší texty :).Blokování vůbec nechápu, nejde zase o použití odkazů s h-t-t-p, které správci teď blokují, aby zabránili vstupu spamů s odkazy na pornografické stránky?

    OdpovědětVymazat
  40. Protože jsem nepolepšitelný lajdák, nikdy jsem si nedělala žádnou statistiku. Paradoxně to býval předmět, který mě opravdu bavil.
    Na výročí svého blogu jsem téměř pokaždé zapomínala a vzpomněla si vždy až ex post. Na to letošní, kulaté, jsem si raději nastavila do mobilu upomínku.
    Mně do AK přijímal ještě Krutomluv. Vybíral a rozhodoval sám, takže k žádnému hlasování nedocházelo.
    S Blogem.cz jsem se po 10 letech rozloučila a rozhodla se plavat v jiných vodách. Jsa si vědoma toho, že pozbytu privilegia v podobě umístění na titulce AK.
    Nicméně, na návštěvy sem budu chodit i nadále.

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Ano ta kniha se občas sežene v Brně na České v antikvariátu. Jde o titul Sušil, František: Moravské národní písně. Praha, Vyšehrad 1951.Kdysi jsem ji i vlastnila a posléze darovala synovi, který měl rád Hutkovy písničky.

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)