16. listopadu 2016

Páté výročí blogu

4. listopadu uplynul už pátý rok od založení blogu a ten se tak stal předškolákem, kterého doma nacvičili počítání 1+1, aby měl pak ve škole trochu náskok, a žáčkovi s tím patřičně narostlo sebevědomí.

I když od prvopočátku jsem měl víceméně jasnou představu o zaměření blogu a složení rubrik se příliš nezměnilo (a asi už ani měnit nebude), přece jen přispívání do nich je dost nerovnoměrné. Tabulka s počty článků v rubrikách ukazuje současný stav, ve sloupci M jsou počty mých příspěvků, sloupec Z představuje články Zuzany, které byly ozdobou blogu v letech 2012-13, a M+Z je jejich součtem.

Literatura
Nejsložitější pro mě je přispívat do rubriky Literatura (kam jsem později přidal film a z nouze i fotografii), protože v článcích chci mít i obrazové vyjádření, případně video, a také přesné citace stěžejních vět. To znamená nejen stručný obsah (jak bývá obvyklé pro vypracované maturitní otázky) a dojem, který na mě dílo zanechalo. Rubrika z mé strany proto dlouho zela prázdnotou, i když čtu rád a dost, ale pak mně došlo, že mým představám vyhovují divadelní hry a filmy podle literárních předloh. Za poslední rok tak do této rubriky přibylo šest položek a ve všech (kromě výhradní rubriky Zuzany Věda a zdraví) už mám nejméně 10 příspěvků. Ale se sexem (myslím v rubrice Sex) jsem už asi skončil, nic víc mě nenapadá.

Ne vždy se však podaří sehnat originální text, v divadle je také často výslovně zakázáno fotografovat během představení (a to i mobilem). Setkali jsme se s tím i v Divadle Bolka Polívky. Byli jsme na hře Mínus dva, kde kromě Bolka hráli Milan Lasica, Jitka Čvančarová a Radek Holub. Protože článek z toho neudělám, alespoň krátkou informaci.
Hra pojednává o dvou pacientech, kteří trpí rakovinou. Když se na ně přijde podívat lékař, Lasica se ho zeptá: "Jak to se mnou vypadá? Myslím časově." "Jeden týden," odpoví doktor.
"A já?," chce vědět Polívka. "Vy tak dva týdny."
Polívka to s černým humorem směrem k Lasicovi komentuje: "Na rozdíl od vás jsem celý život nekouřil, žil zdravě a mám jen o týden víc."




Rozhovory
Když jsem se ze zvědavosti díval na předchozí výroční články, v druhém jsem vypočítával oblíbené blogy a mimo jiné zmínil, že "mými hvězdami mezi muži jsou Čerf, TlusŤjoch a vencisák". Aniž bych si to pamatoval, se všemi jsem měl možnost vést rozhovor, které díky nim byly příjemným tematickým zpestřením. První s Čerfem byl ještě na blogu Autorského klubu, na něj pak navázal rozhovor se zajímavou blogerkou Maglaiz a letos je završily rozhovory s TlusŤjochem a s Vencou. Nevím jen, zda si troufnu na další, v posledním Venca svými odpověďmi a spoustou zajímavých informací nasadil laťku příliš vysoko.

Politika
Politiku na blogu záměrně opomíjím, i když samozřejmě názory na ni také mám, vystačím si však s poznámkami k Čerfovým Nedělním miniglosám. Ty jsou značně antizemanovské, pro mě naopak jeho oblíbenci (Havel, Schwarzenberg, Němcová, …, zkrátka pravdoláskaři) jsou tím posledním, co bych obdivoval. Alespoň jednou to zde rozvedu.

Soustavnou antizemanovskou propagandu Havlových pohrobků a zvlášť jejich vystoupení v rámci "zábavného pořadu" Show Jana Krause 26. října 2016 považuji za vrchol ubohosti. Permanentní revolucionář (pachatel "sarajevského atentátu" na premiéra Klause, plamenný bojovník za demokracii v době "televizní krize", kam přišel vybavený spacákem, že neodejde, dokud se to nevyřeší k jeho spokojenosti) a právník z Plzně Ruml by chtěl prezidenta Zemana "zbavit funkce pro nezpůsobilost", socioložka Šiklová zde pronesla, že "Miloš Zeman je starý muž" a "neměli bychom se upoutávat jeho výroky" - to řekne osoba, která má 81 let, a navíc v přítomnosti 88-letého pana Bradyho, kterého tam chtěla oslavovat (krk bych dal na to, že týden předtím o jeho existenci netušila, stejně jako já a všichni ostatní, tedy kromě jeho synovce, který se hodně snažil zařídit mu ocenění), hudebník Kocáb by chtěl "narovnat páteř" (když měl tento bojovník za práva Romů možnost na pozvání primátorky Řápkové strávit chvíli v jejich prostředí, najednou neměl čas - teď, za týden, ani za měsíc a nakonec vůbec), do apelu proti "servilitě" vůči Číně a "směřování naší země na východ" se svou přítomností zapojil i krasobruslař Verner, který před několika roky jel na exhibici pobavit severokorejského diktátora Kim-Čong-ila k jeho narozeninám, ….

Mě zase pobavilo, jak všichni ("kulturní elita", televizní komentátoři, novináři - v USA i u nás) zesměšňovali Trumpa, ti naši o něm prohlašovali, že je stejný "buran" jako Zeman, ale teď jako když utne. Trump totiž proti všem předpokladům těch "nejchytřejších z chytrých" prezidentské volby vyhrál a stane se nejmocnějším člověkem světa. Přirovnání Zemana k Trumpovi se najednou nehodí, nedej Bože, aby se nějaký "hlupák" spojováním s vítězem nechal ovlivnit a volil pak Zemana :).
Čeho je moc, toho je příliš. A platí to i pro propagandu. V článku Eve Ensler - Monology vagíny v Intimním divadle Bláhové Dáši jsem v komentáři [17] 23. října (tj. asi 2 týdny před volbou) napsal: "Původně jsem myslel, že bych v USA k volbám nešel (jako nechodím u nás), ale poslední dobou, když ta antikampaň proti Trumpovi je tak soustředěná a nadšené úsměvy Clintonové na první pohled falešné, bych se přikláněl k němu. Na jednostrannou propagandu jsme alergičtí."
Expředseda zkrachovalé strany ODA Žantovský si po porážce Clintonové posteskl: "Svět, jak jsme ho znali, skončil." a kdosi v Krausově pořadu "Mohli jsme mít prezidentem knížete." Ale ti nevzdělaní, hloupí a sociálně slabí venkované nám to zhatili. Vzali nám hračku a proti tomu budeme demonstrovat - v New Yorku, Washingtonu, Los Angeles; u nás budeme na náměstích a v divadlech před zahájením představení vyzývat k "týdnům občanského neklidu".
Je těžké se smířit s tím, že "obyčejní" lidé mají svůj rozum a na "humanitární bombardování" "kulturních elit", co bychom si měli myslet a koho volit, moc nedají. Starost o chudáky migranty, které bychom měli vítat a těšit se, jak nás multikulturně oplodní, hrůza z toho, že za posledních 100 let se globálně oteplilo o desetinu stupně, přivazování se k plotům jaderných elektráren a žádosti je zavřít, věnování pozornosti a účast na pochodech homosexuálů, které přitom nikdo nediskriminuje, … je úplně mimo.

Nový prezidentský kandidát Horáček rychle pochopil, že s panoptikem pravdoláskařů Kocáb, Halík, Šiklová a spol. to nevyhraje a tzv. Kroměřížskou výzvu hned odpálkoval, že nechce být nikomu zavázán. Angažování Magdy Vašáryové do jeho týmu je ale totéž v bleděmodrém. A dost pochybuji, že myšlenkovou prázdnotu a fráze, kterými se prezentuje, může vyvážit hollywoodskými úsměvy. Nemluvě už ani o jeho lásce k hazardu, která mu sice dopomohla k značnému bohatství, ale jestliže i teď, když "smrtelně vážně" bere svou kandidaturu, sází (na vítězství Clintonové si vsadil 100 tisíc, chtěl víc, ale 100 tisíc byla maximální možná částka), není to zrovna ideální kvalifikace pro takovou funkci.

Ministr Herman při setkání s dalajlámou "Jeho Svátost" zavedl do kaple Nostického paláce a na shromáždění 28. října na Staroměstském náměstí na to vzpomněl takto: "A tam jsem ho poprosil o požehnání pro naši zemi a pro náš národ a věřím, že tím momentem tady otevřel jakési průduchy ducha a duch zavanul." Něco tak stupidního jsem snad ještě neslyšel.
Takže, vážení pravdoláskaři, meditujte si o tom, kam směřuje svět v třetím tisíciletí, scházejte se s dalajlámou, ten vám poradí, že máte "naslouchat vnitřním hlasům", pouštějte na sebe závany ducha, "obyčejní" lidé, kteří nežijí z dotací ministerstva kultury a rozpočtu České televize, se ale bez vašich blahosklonných rad obejdou a spolehnou na svůj vlastní rozum.

Honorované reklamy
I v uplynulém roce přišly nabídky zařazovat do článků reklamy. Jedna společnost, která provozuje umělecký web a aukční síň, si všimla článků o umění, a když o ní napíšu PR článek, podpořím prý tak umění a umělce v ČR. Jak bohulibé! Jiná zase za reklamní banner v případě, že se jí tím prokazatelně zvedne prodej, mě pak odmění (klasický holub na střeše). Za propagaci jednoho typu cestovního pojištění v článcích o cestování bych mohl mít 300 Kč/ks. A konečně další se slušně zeptali, na kolik bych si cenil měsíční a roční umístění jejich PR článku nebo banneru na blogu. Až v posledním případě jsem odpověděl, že blogem se jen bavím, a proto nabídku, které si jinak samozřejmě velmi vážím, nemůžu přijmout.

Návštěvnost z vyhledávačů
Jsem rád, že na Blog.cz je zajímavá komunita, mnoho blogů jsem si oblíbil a jsem velmi vděčný za věrné návštěvníky a komentátory. Stejně tak ale potěší, když na blog zavítá nováček z vyhledávačů Google nebo Seznam. Vlastně na tom návštěvnost Mish-mash stojí, protože pravidelní čtenáři vědí, že při 3 článcích za měsíc sem stačí nahlédnout jednou za 14 dní (bohužel s mou návštěvností jiných blogů to z důvodů časové zaneprázdněnosti není o moc lepší). Např. v den prezidentských voleb v USA asi 30 návštěvníků našlo článek New York (6) - Donald Trump a jeho mrakodrapy, jakousi záhadou včera 21-krát byl vyhledán článek Vážná hudba a pop & rock apod. Vždy však nejméně 20 různých článků denně někdo objeví.
Začalo mě to zajímat a před několika měsíci jsem založil soubor, kam si kopíruju, odkud a na jaký článek hledající návštěvníci přišli. Těší mě, že jsou tam zastoupeny snad všechny univerzity a většina jejich fakult, i školy nižších stupňů, ústavy Akademie věd ČR, státní instituce (ministerstva, Parlament, vláda, krajské, okresní i městské úřady), média (televize a noviny), umělecká sféra (divadla, galerie, filharmonie), knihovny, banky, nemocnice, velké firmy (Škoda Auto, Siemens, SABMiller, …, i Agrofert :)) atd.
Nejzajímavější je, že větší počet článků si našli na Ministerstvu vnitra (celkem 15), Ministerstvu práce a sociálních věcí (11) a Ministerstvu obrany (9). Co za tím vězí? Monitorují internet? Jsem kandidát tajné spolupráce? :)

Na informační stránce portálu Právě dnes se v posledním roce objevilo celkem 5 článků, a sice k profilu Michaila Bulgakova (s odkazem na text Michail Bulgakov - o zahušťování (a něco navíc)), Dagmar Burešové (Hořící keř aneb Balada o smutnom Jánovi (a normalizaci)), Bonnie Tyler (Bonnie Tyler - Brno, 22. dubna 2015), protože však stránka se stále aktualizuje a uchovává jen několik málo nejnovějších odkazů, výše zmíněné už byly vytlačeny, ještě tam ale jsou odkazy na Jána Lehotského (Zpěv u klavíru) a Míšu Sajlerovou (Eve Ensler - Monology vagíny v Intimním divadle Bláhové Dáši) a ty jsou v následujících kopiích obrazovky.




S využitím informace z jednoho Standova článku jsem zkusil blog přihlásit do odkazů na serveru Seznam.cz, do sekce Cestování (dnes obsahuje 3778 odkazů). Byl přijat a v podsekci Cestopisy a informace o cestování s 1847 odkazy je v současné chvíli na třetí stránce.

Statistiky
Podobně jako blog dosáhl půlkulaté výročí i řada dalších statistik se zakulatila. Počet návštěvníků na čítači TOPlistu v září překročil 100 tisíc, návštěvníci jsou ze 102 zemí, počet komentátorů v Návštěvní knize je 304 a počet komentářů za všechny články (tj. včetně článků Zuzany) přesáhl 7000.

S další bilancí snad zase za rok, pokud tedy dožiju, a to, jak už z letošního června vím, není úplně samozřejmé.

32 komentářů:

  1. Gratuluji k výročí! Doufám, že vydržíš. Neboť ty jsi solí www.blog.cz.

    OdpovědětVymazat
  2. Miloši, gratuluji ti jak k výročí tak i k velkému úspěchu, zasloužíš si to, tvé články mají vždy vynikající úroveň, nevím co se stalo v červnu, ale věřím že ty přežiješ všechno, musíš, chyběl by si mi, tvé skvělé články musí dál na tvém blogu vycházet...

    OdpovědětVymazat
  3. Blahopřeju ke krásnému výročí! Tvůj blog patří mezi mé oblíbené, dá se tu najít spousta zajímavých a užitečných informací. No a těší mě s tebou diskutovat o různých věcech a dokonce se o ně občas i přít; vždyť by na světě byla strašná nuda, kdyby si všichni mysleli totéž, ne? Mimochodem, myslím, že by se Miroslava Němcová dost divila, že se v tvých očích dostala mezi "pravdoláskaře"... Tak ještě jednou vše nejlepší a doufám, že jsi už mocným fukem sfoukl na skvělém blogovém dortu všech pět svíček.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Díky, ale aby to nebyla sůl v očích .[2]: Nepřeháněj, Elis. S červnem se pojí má vážná automobilová nehoda, bohudík se šťastným koncem.[3]: Petře, díky. Já také oceňuji, že přes naše téměř antagonistické politické názory můžeme spolu krásně vycházet a komunikovat. Jinak tvůj blog je pro mě vzorem, mimo jiné velmi obdivuji tvé schopnosti psát přitažlivě o literatuře, s kterou se dost trápím. Když jsem si přečetl tvůj text o knize Stoletý stařík, který vyskočil z okna a zmizel, hned jsem si ji šel koupit .

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluju ke prvním kulatinám. Možná ti budu připadat jako demagog, ale já taky Zemana nemusím. On se opravdu chová někdy jak smysluzbavený. Jeho nebetyčná arogance , neschopnost omluvit se a uznat chybu, urážet a přitom si nechat schválit zákon o tom, že kdo ho bude urážet půjde před soud. Vrcholem všeho je jeho poslední exces s americkým velvyslancem Shapirem. Bývaly doby, kdy jsem ho pro jeho názory obdivovala, jenže to se hodně rychle změnilo když se dostal k moci. Je to prachsprostej populista, hrající na strunu nesplnitelných slibů na které spousty lidí bohužel slyší. jeho názory a návrhy  někdy silně připomínají rétoriku komunistů po 48 roce. A Trump je to samé. Jenže je něco jiného když je takový člověk v čele malé, pro světovou politiku nezajímavé zemi, ale v takové velmoci jako je USA už je sakra rozdíl. A stejně jak Zeman, který deklaroval že je prezidentem všech a přitom lidi rozložil na dva tábory, to samé se děje i v dnešní Americe. Jenže u nás to prošlo bez násilí, což se o USA říct nedá. Ale dost politiky, tohle je dnes tvůj den a slavnostní den tvého blogu

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Plně se ztotožňuji. Gratuluji k 5. narozeninám blogu a přeji do dalších dnů jen samé dobré nápady, plno nadšených čtenářů!

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Především zákon, který by trestal urážku hlavy státu, je iniciativou poslanců a Zeman s ním nemá nic společného. A zřejmě ani nedojde na jeho projednávání, protože je vůči tomu velká nevole a signatáři už své podpisy odvolávají.
    Shapiro podle mě není člověkem na svém místě, kritizoval Zemana, že jel do Moskvy na oslavy konce 2. sv. války. To velvyslanci vůbec nepřísluší hodnotit. A proč by tam také neměl jet, Rusko se o konec 2. sv. války nejvíc zasloužilo, i když podle havloidů válku vyhráli Američané příchodem do Plzně :).
    Shapiro se také zúčastnil pochodu homosexuálů, kterým se u nás ale žádné příkoří neděje. Diplomat nemůže vystupovat jako aktivista.
    Na oslavách 28. října na Hradě si velvyslanci chodí potřást rukou s prezidentem, Shapiro se tam ale neukázal, Zeman tedy nemusel o jeho přítomnosti vůbec vědět. Pokud vím, po zveřejnění fotografie se (ač nerad) omluvil.
    I další kritizované kroky Zemana jsou reakcí na urážky. Zeman nezve na Hrad rektora Masarykovy univerzity Beka a další rektoři se pak v solidaritě s Bekem vymezují proti Zemanovi a oslavy bojkotují. Jenže Bek předtím zamezil Zemanovi vystoupit s přednáškou na půdě univerzity, že je čestný předseda SPO (zcela bezvýznamné strany) a bude tam pro ni agitovat. Prezident Klaus nesčetněkrát na půdě univerzit s přednáškami vystoupil, byl čestným předsedou významné strany ODS a nikoho ani nenapadlo mu v tom bránit.
    Zeman také odmítal jmenovat Putnu profesorem, ale ten o něm dlouhodobě urážlivě psal (srovnával ho s vepřem apod.), kdyby ten paragraf o hanobení platil, musel by být zavřený. Takže ani v tom se Zemanovi nedivím. Nakonec jmenování po několika schvalovacích kolem předkládá jako návrh ministerstvo školství a schválení návrhu není totéž jako formální a automatické podepsání. Prezident Havel také několik návrhů nepodepsal a vůbec se o tom nemluvilo a asi ani moc neví. Zeman navíc Putnu nakonec přece jen jmenoval.  
    Myslím, že k rozkladu na dva tábory nejvíce přispívají pravdoláskařští žvanilové, omlouvám se expresivní výraz. Do článku bych ho nedal :) Dneska se určitě těšili, jak Zemana vypískají, ale on se rozhodl nikam nejít a slavit soukromě, mají tak po radosti

    OdpovědětVymazat
  8. Tady prostě budeme stát každý na jiné straně barikády, mne Zeman irituje, ty mu fandíš. O.K. Ale to mi nebrání v tom, k tobě kdykoliv na blog zajít a kochat se krásou a perfektními popisy míst kam já se nikdy nedostanu a v tom je pro mne hodně přínosný. Já doufám že i ten můj pro tebe....

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Hanko, díky. Ve vyšším věku se narozeniny už ani moc neslaví, člověk je rád, že je rád [8]: Přesně tak to také beru. Zatímco na politických serverech si lidé spílají a hrubě se uráží, zde si jen vyměňujeme názory a žádnou nevraživost jejich různorodost nevyvolává.
    Tvůj blog se mi velmi líbí, víš, že komentuju snad každý článek, ale trochu se děsím se na něj teď podívat, protože tam bude 20 nových článků

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji. To já měla výročí čtvrté, ale nějak jsem o něm zapomněla napsat článek a teď už je stejně pozdě.
    Tvůj článek je pěkný. Napsal jsi různé pokroky, rozvedl jsi své názory.
    Jen by mě zajímalo, jakým způsobem jsi přišel na to, že tvůj blog navštěvuje Agrofert a ministerstva? Třeba mi na na něj lezou taky a já o tom nevím.

    OdpovědětVymazat
  11. Miloši, ať ti to tak píše i nadále! (přeju ti shodou okolností oděná do "havloidního" trička, v politické části bych ti mohla přitakávat asi jenom u Horáčka:)Z MVČR a MPSV ke mně taky někdo chodívá. Když jsem si toho všimla poprvé, úplně jsem se orosila, že mě někdo naprášil za to, že vynáším z práce nepatřičné informace :)

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Díky. Já si to už pamatuju hlavně proto, že datum mám v řádku pod logem.[11]: To můžeš napsat i dodatečně, jednou jsem na 4. listopad (založení blogu) vzpomenul začátkem ledna :).Stačí, když si v TOPlistu zatrhneš charakteristiku Časový výpis návštěv, v něm se objeví kromě času i adresa, ze které návštěvník přišel, a na jakou stránku vstoupil (hlavní stránka, anebo přímo nějaký článek). A ty přístupy ze zmíněných ministerstev mají adresy proxy.mvcr.cz, gate1.army.cz, user.mpsv.cz (skupinu znaků před první tečkou je třeba nahradit obecným www, abychom se dostali na domovské stránky). Podobné je to pro Agrofert, ale z konce adresy .agrofert.cz už je to jasné i bez té náhrady.[12]: Myslím, že těm havlistům- disidentům chybí bývalý režim. Tehdy byli hrdinové, prof. František Janouch z Helsinského výboru jim posílal peníze, ze kterých se měli dobře, sice občas někoho zavřeli, ale jinak to byl jeden velký mejdan. A teď po letech půstu cítí příležitost se zase zviditelnit na Zemanovi.
    K nim se však přilepují i různí kariéristi, kteří vycítili příležitost, to je třeba Halík, který ani nikdy disentem nebyl, ale koketuje s myšlenkou kandidovat na prezidenta, Pithart je bývalý komunista atd., nechce se mně je vypočítávat, většinou je považuju za obyčejné žvanily a často i dost hloupé, třeba hloupost Šiklové je přímo nekonečná.
    Ale samozřejmě tvůj obdiv k nim ti neberu a ani se ti ho nesnažím vymluvit :)
    S tvou zkušeností s návštěvami z ministerstev se už opravdu zdá hodně pravděpodobné, že jde o určité monitorování internetu.

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji k výročí a děkuji za všechny velmi zajímavé články, které tady čtu a moc pěkné fotky, které tady vídám! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ajtakrajta, se vším, co jsi napsal v pod titulkem "Politika" hrubě nesouhlasím, což mi ale nebrání v tom, abych tvému blogu nepogratulovala ke krásnému výročí!   

    OdpovědětVymazat
  15. Miloši, konečně někdo, kdo umí popsat tu situaci u nás. Říkávala jsem jeden je za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet,, ale když vidím, kolik nenávisti, urážek musí prezident zkousnout, vůbec se mu nedivím, že je někdy arogantní. Není možná tak uhlazený ve svých výrocích, ale kdo dnes je? Stačí chvíli poslouchat mladé (ti to pochytili od starých samozřejmě) a vulgarity slyšíš hodně. V kultuře je také a čím je kdo sprostší, tím se mu lidé smějí. Miloš Zeman hloupý není, myslí to se zemí dobře a možná vidí dál, než někteří opěvatelé lidí opačných názorů. Čínu ani Rusko pomíjet není moc dobré, po ekonomické stránce s nimi komunikují i USA. Ony ty mocnosti si svou sféru vlivu rozdělí, nám nepřísluší hodnotit příliš jejich smlouvy. Je to prostě zbytečné zlobení se.
    Na tvém blogu se mi líbí jeho všestrannost, znalosti . Prostě tvůj blog patří mezi ty, u kterých si každý najde něco pro sebe- poučného, veselého i vážného. Názory máš různé na různé věci a to je dobré. Já bych tvůj blog nazvala "lidským" v tom dobrém slova smyslu.

    OdpovědětVymazat
  16. Přidávám se k řadě gratulantů k Tvému překrásnému výročí Tvého blogu.
    Vívat, vivat, vivat!

    OdpovědětVymazat
  17. napsal jste to zajímavým stylem

    OdpovědětVymazat
  18. [13]: Děkuji za radu. Zkusila jsem to a ministerstva mě nenavštívila. Ale hodně se navštěvuju já sama.

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: a [13]: tak to, že někdo využil počítač ministerstva či firmy k návštěvě stránek, ještě neznamená vůbec nic

    OdpovědětVymazat
  20. [14]: Jitko, díky, ale o fotkách bych raději moc nemluvil :)[15]: Já vím, že ty jsi z toho kraje schwarzenbergského, a proto to vidíš jinak, jinak díky :)[17]: Díky, Sugr. Takové krásné výročí a ani dort nemám :)
    Ještěže Vánoce se blíží a tam to doženeme.[18]: Díky, hlavně se snažím, aby v každém výročním článku bylo něco odlišného od předchozích. Ale už teď se děsím, co vymyslet pro ten příští :)[19]: To také není každý den
    Vlastních návštěv mám taky dost, když jsem celý den u počítače, může to dosáhnout až 15, ale když těch 15 vidím, pak už blog neotevřu [20]: Já  vím, třeba tam nemají nic na práci a pořád něco na internetu hledají a přitom občas zabloudí i k Bloudovi (zabloudí k Bloudovi ) a sem.

    OdpovědětVymazat
  21. Gratuluji 5 let je pěkná doba a já si tu ráda pročítám, dostanu se na místa, kam se asi nikdy nepodívám.
    Hodně štěstí do dalších blogových let, za chvíli tě bude čekat maturita

    OdpovědětVymazat
  22. Pětka je sympatické číslo, pokud jde teda o narozeniny a ne třeba o vysvědčení - pokud by šlo o hodnocení, musela bych dát ve všech předmětech, jak jsou v tabulce uvedeny, za jedna a s hvězdičkou.
    Gratuluji velice a přeji mnoho dalších krásných článků, fotek, komentářů i návštěvníků a samozřejmě taky spoustu úžasných zážitků, cest, výstav, filmů a divadelních představení. Průduchy ducha, kterými zavanul duch, mě rozesmály a ještě víc Tvé hodnocení.Je to skutečně poněkud krkolomná, nešťastná formulace, která navíc působí směšně.

    OdpovědětVymazat
  23. [16]: Nedávno jsem na webu četl útržek rozhovoru studentů Karlovy univerzity, kteří jeli oslavit do 17. listopad: "To hovado nepřijde, tak co tam budem dělat?"
    Řada lidí se na takové akce jde povyrazit a  politické nuly a mrtvoly typu Halík, Pithart, Ruml se u toho snaží rozdmýchávat vášně a dostat se do světel reflektorů.
    Havel v prvopočátku naivně zrušil zbrojní výrobu na Slovensku, protože zbraně zabíjí lidi a teď prý už bude vládnout pravda a láska. Okamžitě se toho chytly výrobci z jiných zemí a Slováci se raději odtrhli. Když se objeví někdo, kdo se ohání pravdou a láskou, tak je to buď člověk prostoduchý a naivní, odtržený od reality, anebo přímo idiot.[22]: Zkouška dospělosti? Nevím, zda na ni budu mít [23]:Přitom z takového člověka média jsou schopna udělat nového hrdinu. Podle posledního průzkumu (myslím společnosti SANEP) se počet lidí s kladným hodnocením ministra Hermana snížil z 26 % na 18 %. Líčení v médiích a skutečnost jsou dvě různé věci, a to se ukázalo v USA a zřejmě bude ukazovat i dále, protože na TV se už dívá jen málo lidí a jejímu zkreslenému zpravodajství nevěří téměř nikdo.

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: ... chytli výrobci (chytly firmy) z jiných zemí ...

    OdpovědětVymazat
  25. Blahopřeju ke krásnému výročí. Zvláště u Tvého blogu, protože Ty všechny články máš velice precizně udělané. I dnešní článek je plný statistik. Často se něco nového dozvím a jsem potěšena, když občas se tu najde něco, o čem vím, kde jsem byla. Takže mohu říci - jen tak dál, máš tu na blogu své pevné nezaměnitelné místo.

    OdpovědětVymazat
  26. [4]:Miloši, jaké přehánění, je to pravda, to přece vědí všichni, co chodí na tvůj blog, nebuď skromný... tak ještě jednou, "Miloši si prostě skvělý" i osud je ti nakloněný a jsem moc ráda, že tvá nehoda se obešla bez následků a pro příště dávej na sebe pozor...

    OdpovědětVymazat
  27. [26]:[27]:[28]: Díky všem.
    Elis, přeháníš, ale čte se to pěkně .Egopede (a Bloude), těším se na odpovědi, opravdu jsem napnutý :)"Je otázka, co je pro tebe aktivista a znovu, co velvyslanectví přísluší a nepřísluší." Právě proto, že tu míru vidíme odlišně, jeden druhého o "své pravdě" nepřesvědčíme.Bek Zemanovi, řekl, že "dnes" má přístup na MU zakázaný a třeba někdy jindy by to šlo? Zeman se celkem důvodně urazil, když mu "jeho podřízený", kterého Zeman do funkce jmenoval, určuje, co, resp. kdy "může" a kdy ne. Manželka na MU pracuje a mám pocit, že přednášky politiků tam nejsou nic neobvyklého, některé, od lidí, co ji zajímali, si sama vyslechla. Určitě není nikde zákonem ošetřeno, kolik dnů před volbami je to možné. Bek si toto právo přisoudil, Zeman se urazil, Beka nezve, ten proti němu brojí na Albertově atd. Já schvaluji Zemanův postup, ty Bekův, Putnu bych profesorem také nejmenoval, ale jinak to neznamená, že absolutně ve všem jsem se Zemanem ve shodě, většinou ale ano.Web skrytapravda.cz neznám, díky za tip :). Z alternativních webů čtu např. Parlamentní listy a myslím, že odtud je zmíněný citát.Abych to rozlišil, Halík je politická nula a Pithart s Rumlem politické mrtvoly. Halík sice není politik ve smyslu poslanec, senátor, ministr, představitel politické strany, ale je to politický člověk, který se stále k něčemu v politice vyjadřuje - k Trumpovi, Zemanovi, ... a také naznačuje, že by mohl kandidovat na prezidenta, vystupuje na manifestacích atd. Myslím, že se snaží stát kandidátem nějaké strany, sám by těžko sehnal 50 tisíc podpisů. Sice ho znají v "pražské kavárně" a jistě i mezi pánbíčkáři se takoví najdou, ale tím to skoro končí, hlavně ale svým elitářským namyšleným vyjadřováním, kdy zesměšňuje voliče Trumpa a Zemana jako zmanipulované a nevzdělané duševní chudáky, nemá šanci oslovit širší veřejnost, proto je (podle mě) politická nula. Jakl (z Klausova institutu) ho označil za "zapšklého černokněžníka" a myslím, že příměr je povedený. Pobavilo mě, že Halík hned zamítl Horáčka jako možného prezidenta. Bodejť by ne, vynořila se nežádoucí konkurence .
    Pithart nebyl politickou mrtvolou a Zeman ano, ale před pár lety se to otočilo a zřejmě to mnozí dodnes nemohou vydýchat

    OdpovědětVymazat
  28. Přišel jsem s gratulací poměrně pozdě, ale přece. Jinak: S tvými názory souhlasím, a to vřele.

    OdpovědětVymazat
  29. Převelikou gratulaci posílám! Já a můj blog jsme v tichosti oslavili šestileté výročí a kdybych nerušila blog původní, byla by to krásná sedmička .

    OdpovědětVymazat
  30. Ještě přidám jeden komentář: Miloši, to že napíšeš jen pár článků neznamená, že je navštíví člověk jen jednou. Já třeba zrovna se vracím-ráda- pročítám, všímám si věcí, které jsem napoprvé jen přelétla. Jserm ráda, že jsi takový realista a hlavně, že nejdeš s proudem, držíš se svých poznatků i myšlenek-názorů.

    OdpovědětVymazat

Aktuální článek

Nikola Tesla - geniální vynálezce a špatný obchodník (+ památník u Niagarských vodopádů)

Původem chorvatský rodák Nikola Tesla (1856-1943) je zřejmě největším vynálezcem všech dob, obdiv k němu však neměl dlouhého trvání a nakon...

10 nejčtenějších článků (od 23. 4. 2020)